Cyclogest

Cyclogest

Cyclogest nedir? Cyclogest ne için kullanılır, Cyclogest nasıl kullanılır, Cyclogest ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Cyclogest Ovül

Progesteron

Ambalaj:

  • Cyclogest 200 mgx15 ovül
  • Cyclogest 400 mgx15 ovül

Cyclogest Endikasyon:

 Yardımcıüreme tekniklerine destek olarak fertilize ovumun implantasyonunu sağlamakamacıyla kullanılır. Premenstrual sendromun tedavisinde ve puerperal depresyonun tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hipersensitivite durumunda kullanımı kontrendikedir.Bilinmeyen nedenli bir vajinal kanama durumunda, genital organlarda ve memede şüphelenilen bir malignite varlığında, aktif tromboflebit, tromboembolik hastalıklar mevcudiyetinde, karaciğer yetmezliğinde de kullanımı kontrendikedir.

Cyclogest Uyarılar:

Eğer bariyer yöntemi kullanılarak kontrasepsiyon uygulanıyorsa, rektal yolla ovüllerin uygulanması tercih edilmelidir. Eğer Hastada kolitis veya fekal inkontinans mevcut vajinal uygulama tercih edilmelidir.Progesteron Un da belirli bir miktar su retansiyonuna neden olması nedeniyle,bu durumdan etkilenecek hastalıkların varlığında (epilepsi, migren, astma,kardiyak ve renal yetmezlik vs) dikkatli olunmalıdır. Bu ürünün, erken gebelik döneminde fertilize ovumun implantasyonunun sağlanması için kullanımının dışında gebeliğin diğer dönemlerinde kullanım endikasyonu bulunmamaktadır.

Cyclogest Yan Etkileri:

 Menstruasyon beklendiği zamandan daha önce oluşabilir veya daha nadir olarak menstruasyon gecikebilir. Hassasiyet, diyare, gaz hissi,rektal uygulamadan sonra ortaya çıkabilir.

Cyclogest Doz Önerisi:

  • Dozu, günde tek kez uygulanan 200 mg dan, günde 1 veya 2 kez uygulanan 400 mg dozuna kadar değişiklik gösterebilir.
  • Uygulama yolu,ovülün vajinal veya rektuma yerleştirilmesi şeklindedir.
  • Premens Türel Sendrom Tedavisi için tedaviye menstrual siklusun 14. günü başlanmalıdır. Doz günde tek kez uygulanan 200-400 mg arasındadır.
  • Eğer semptomlar ovulasyon sırasında mevcut, tedaviye siklusun 12. günü başlanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...