Cyclo Progynova

Cyclo Progynova

Cyclo Progynova nedir ne için kullanılır, Cyclo nasıl kullanılır, Cyclo Progynova ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Cyclo Progynova Draje

Beyaz Draje:

  • Estradiol valerat 2 mg

Kahverengi Draje:

  • Estradiol valerat 2 mg
  • Norgestrel 0.5 mg

Ambalaj:

 21 draje (11 beyaz 10 kahverengi).

Cyclo Progynova Endikasyon:

 Perimenopoz Sendromu, primer ve sekonder amenore, siklus tempo bozuklukları,karsinomatöz olmayan hastalıklar nedeniyle yapılan ooferektomi ya da ışın kastrasyonun dan sonraki hormonal eksiklik belirtilerinin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelik, karaciğerin ağır fonksiyon bozuklukları,önceki gebeliklerde ortaya çıkan sarılık ya da sürekli kaşıntı,Dubin Johnson sendromu, mevcut ya da geçirilmiş tromboembolik proçesler, orak hücreli anemi, uterus ya da memenin hormona bağımlı tümörleri ya da bu tür tümör kuşkusu, endometriozis, doğuştan yağ metabolizması bozuklukları, anamnezde Herpes gestationis, gebelik pruriti, önceki gebeliklerde şiddetlenen otoskleroz durumlarında kontrendikedir.

Cyclo Progynova Uyarılar:

Gebelikten korunmak amacıyla kullanılamaz. Tedavi Süresince bir gebeliğin oluşmaması gerekir. Tedavi sırasında migren türünde baş ağrılarının ilk kez ortaya çıkması ya da alışılmamış şiddette sık sık baş ağrıları, akut görme bozuklukları (örn. göz önündetitreşimler), tromboflebitlerin ya da tromboembolik belirtilerinilk işaretleri (örn. bacakların şişmesi, nefes alırken batıcı ağrılarve nedeni bilinmeyen öksürük), göğüste ağrı, darlık hissi, planlananameliyatlardan 6 hafta önce, kazalardan sonra yatak istirahati gerekli olduğu sürece, bir sarılığın ortaya çıkması, şiddetli tansiyon, gebelik görülmesi durumunda tedavi hemen kesilmelidir.

Cyclo Progynova Yan Etkileri:

Tek tük olgularda, göğüslerde gerginlik hissi,mide yakınmaları, bulantı ve baş ağrıları, vücut ağırlığının velibidonun etkilenmesi ya da uterus kanamaları ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

Aynı zamanda düzenli olarak alınan başka ilaçlar, örneğin barbitüratlar, fenilbutazon,hidantoinler, rifampisin estradiol/norgestrol kombinasyonu müstahzarların etkisini azaltabilirler.Uygulamada diyabet ilaçlarına gereksinim değişebilir.

Cyclo Progynova Doz Önerisi:

  • Adet kanamasının beşinci gününden başlayarak 21 gün süreyle her gün bir draje uygulanır.
  • Önce beyaz, sonra açık kahverengi drajeler alınır.
  • Daha sonra 7 günlük bir aradan sonra ikinci ambalaja başlanır.
  • Drajeler her gün aynı saatte alınmalı, eğer bir draje zamanında alınmamışsa, izleyen 12 saat içinde alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...