Cytotec

Cytotec

Cytotec nedir ne için kullanılır, Cytotec nasıl kullanılır, Cytotec ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Misoprostol

Ambalaj:

 200 µgx28 Tablet.

Endikasyon:

 Nonsteroid Antienflamatuar ilaçlara bağlı ülserler de dahil olmak üzere mide ve duodenum ülserlerinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca, artrit nedeniyle nonsteroid antienflamatuar ilaç kullanmakta olup,gastroduodenal hasar ortaya çıkma riski yüksek olan hastalarda, builaçlara bağlı ülserlerin önlenmesi amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Uterus tonusunu ve kontraksiyonlarını artırdığından, düşük veya düşük tehdidi neden olabileceği için, gebelerde ve gebelik düşünen kadınlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca prostaglandinlere alerjisi olduğu bilinen lerde da kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hastanın nonsteroid antienflamatuvarlar ile tedaviye ihtiyacı halinde ve bu ilaçların meydana getirdiği ülserasyon riski yüksek olmadıkça menopoz öncesi dönemdeki kadınlarda kullanılmamalıdır. Hipotansiyonun ciddi komplikasyonlar yapabileceği,örneğin serebrovasküler hastalık, koroner arter hastalığı ve hipertansiyon da dahil periferik damar hastalıkları gibi durumlarda misoprostol dikkatle kullanılmalıdır. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren Şiddetli ve uzun süreli olan, ilacın kesilmesini gerektirebilecek diyare görüldüğü bildirilmiştir. Misoprostol tedavisinden sonra dispepsi veya diyare ile ilişkili veya onlarla ilişkili olmaksızın karın ağrısı görülebilir. Bildirilen diğer yan etkiler dispepsi,gaz, bulantı ve kusmalar.Deri döküntüleri, seyrek olarak sersemlik bildirilmiştir.Pre ve postmenopozal kadınlarda menoraji, vajinal kanama ve menstruasyon arası dönemlerde kanama bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde Duodenum ülseri, gastrik ülser ve nonsteroid antienflamatuar ilaçların neden olduğu peptik ülserin tedavisinde günlük doz 800 mg olup, iki veya dörde bölünerek sabah kahvaltı ve/veya her ana öğünde ve yatarken alınır. Hastaların çoğunda ülserler dört haftada iyileşir, fakat gerektiğinde tedavi sekiz haftaya kadar devam edebilir. Ülser nüks ederse yine tedavi uygulanabilir.Nonsteroid antienflamatuvarlar ülserlerinin profilaksisi: Ortalama doz günde 2 kez 200 mg’dir. Hastanın klinik durumuna göre doz günde 3 veya 4 kez 200 mg’ye çıkarılabilir. Tedavi, gerektiği sürece uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...