Danitrin Forte

Danitrin Forte

Danitrin Forte nasıl kullanılır, Danitrin Forte ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Pentaerythritol tetranitrate 20 mg, meprobamate 200 mg

Ambalaj:

 50 tablet.

Endikasyon:

 -Anginapektoriste ve koroner spazm ile beraber görülen kalp hastalıklarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bütün Nitritler gibi pentaeritritol tetranitrat da intraoküler basıncı arttırıldığında glokomda; ileri derecede anemi görülen hastalarda,serebral hemoraji veya kafa travması varlığında; hepatik ve renal yetersizliklerde, akut intermitan porfiri nö-betleri görülebilenler deve ilaç bağımlılığına (alkol dahil) yatkınlığı olanlarda kontrendikedir.Koroner trombozun hemen ardından kullanılmaz.

Uyarılar:

 Pentaeritritol tetranitrate karşı tolerans olabileceğinden,ilacın uzun süre kullanılmasından sonra kesilmesi halinde angina ataklarının artabileceği akılda tutulmalıdır. Önerilen dozun üstünde uzun süre kullanıldığında, özellikle ilaç bağımlılığına (alkol dahil)yatkınlığı olanlarda alışkanlık yapabilir. Bu kombinasyonu kullananlar uykuya eğilim artabileceğinden, hastalar dikkat gerektiren araç ve makine kullanmaları konusunda uyarılmalıdır. Gebelikte Güvenirliğini gösteren yeterli araştırmalar bulunmadığından, zorunlu haller dışında gebelere verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Pentaeritritol Tetranitrat baş ağrısı, hipotansiyon, baş dönmesi, bulantı ve deri döküntüsü gibi yan etkilere yol açabilmektedir. Meprobamat kullanımı ile ataksi, görme bozukluğu, uyku hali, kusma, nadiren trombositopeni,eozinofili ve lökopeni görülebilir. Meprobamate karşı aşırı duyarlığı olanlarda kaşıntı, deri döküntüsü, eritem, titreme, ateş, bazan hipotansiyon ve kollaps, nadiren anjiyonörotik ödem, bronkospazm, Stevens Johnsonsendromu, oligüri, anüri gibi belirtilere yol açan aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Pentaeritritol Tetranitrat antihipertansiflerin, alkol ise pentaeritritol tetranitrat bazı etkilerini arttırabilir. Meprobamat, SSS depresanlarının(alkol dahil) etkisini artırabilir. Sistemik steroidler (oralkontraseptifler dahil), fenitoin, griseofulvin, rifampisin, fenotiyazinler(örneğin klorpromazin) ve trisiklik antidepresanlar gibi karaciğerdemetabolize olan ilaçların metabolizasyonunu artırarak bu ilaçların kan düzeylerini ve biyoyararlılığı etkileyebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük ortalama doz, aç karnına alınan 4x1 Tablettir. Ağrı geceleri de görüldüğünde, son doz yatmadan önce alınmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...