Dicetel

Dicetel

Dicetel nedir ne için kullanılır, Dicetel nasıl kullanılır, Dicetel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Pinaveryum bromür

Ambalaj:

 50 mgx40 film tablet.

Endikasyon:

 İrritabl Kolon sendromu, spastik kolon, mukuslu kolitis ve bunların semptomları,karın ağrısı, spazm ve fonksiyonel gastrointestinal şikayetler rahatsız edici hareketlilikte, bağırsak rahatsızlıklarının ve düzensizliklerinin semptomatik tedavisinde endikedir. Ayrıca,safra kesesi diskinezisi ve teknik gastrointestinal araştırmalarda;baryum geçişi, endoskopik safra kanalı pankreotografi sine hazırlık olarak, baryum lavmanı ve kolonoskopi sırasında spazm, hareketler rahatsızlık ve ağrıyı önlemek için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gastrointestinal Bölgede obstrüktif rahatsızlıklar (akalazya, pilor stenozu), paralitik ileus, yaşlı ve zeka geriliği olan hastalarda intestinal stenoz,ciddi ülseratif kolit, ülseratif kolite neden olan toksik megakolon ve myastenia graviste ve etkin maddeye aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sadece erişkinler kullanabilir.Güvenlik açısından gebelere verilmemelidir. İnsan sütüne geçtiğinden,emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrik rahatsızlık,ağız kuruluğu ve konstipasyon, çok nadir minör rahatsızlıkları yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Klinik çalışmalar;dijital ve digoksin, oral antidiyabetikler, insülin, kumarinlerin heparinle hiçbir etkileşim olmadığını gösterir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz yemeklerle birlikte, çiğnenmeden suyla yutulan 3x1 Tablettir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...