Dodex

Dodex

Dodex nedir ne için kullanılır, Dodex nasıl kullanılır, Dodex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM

B12 Vitamini 1g

Ambalaj:

 1 mL'lik 5 ampul.

Endikasyon:

 Pernisiyöz Anemi, megaloblastik anemi, malabsorbsiyon dan ileri gelen makrositer anemi, hemolitik anemi, soru; omuriliğin yan ve arka kordonundaki dejenerasyonlar ile perifere ait nörolojik komplikasyonlar; diğer B12 vitamini eksiklikleri; ayrıca hastalık, ameliyat ve doğum sonrası nekahat leri ile gebelikteki B12 Vitamini Eksikliklerinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık kontrendikedir.

Uyarılar:

 B12 Vitamini omurilik yan ve arka kordonundaki subakut dejenerasyon larda, semptomları maskeleme ihtimali nedeniyle tam teşhis konulmadan önce verilmemelidir.Siyanokobalamin optik nö-ropatileri kö-tüleştirebilir. B12 Vitaminiyle anemi tedavisi sırasında folik asit, demir ve potasyum tuzları vermek gerekebilir.

Yan Etkileri:

 B12 Vitaminine tolerans genellikle iyidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Metformin,B12 Vitamininin intestinal emilimini azaltır. Potasyum sitrat ve/veya kalsiyum glukonatın B12 Vitamini emilimini bozduğu gözlenmiştir. Kolşisin, para amino salisilik asit veya iki haftadan uzun süre aşırı alkol alınması B12 Vitamini malabsorbsiyon neden olabilir. Tiamin hidroklorür ve riboflavin mevcudiyetinde çabuk tahrik olur.

Doz Önerisi:

 Akut nevraljilerde günde 500-1000 mg B12 Vitamini IM olarak verilir. Akut nevrit ve nevraljilerde tedavinin 10 gün sürdürülmesi önerilir. Pernisiyöz anemi ve hiperkrom makrositer anemide tedavi günaşırı 250-1000 mg B12 Vitamini IM verilerek başlanır ve bu uygulama 1-2 hafta sürdürülür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...