Dolphin

Dolphin

Dolphin nedir ne için kullanılır, Dolphin nasıl kullanılır, Dolphin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Diflunisal

Ambalaj:

 500mgx10 tablet.

Endikasyon:

 Hafif ve orta şiddette ağrılarla(diş, çene ve KBB ameliyatları dahil tüm ameliyatlar sonrası ağrılar,kas kemik zedelenme ve burkulmaları dahil ortopedik ağrılar, neoplaziler bağlı ağrılar, doğum sonrası ağrıları, dismenore -adet sancıları,çeşitli nedenlere bağlı baş ağrıları, diz ağrıları, nevralji.), osteoartrit ve romatoid artritin akut veya uzun süreli semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Diflunisal Karşı aşırı duyarlık durumlarında, aspirin ve diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçların akut astmatik atak, ürtiker veya rinite yol açtığı hastalarda,aktif peptik ülserli ve gastrointestinal kanamalı hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Nonsteroidal antienflamatuar ilaçların kullanımına bağlı olarak istenmeyen oftalmolojik etkiler bildirilmiştir. Renal fonksiyon bozukluğu olan kişilerde dikkatli kullanılmalı, daha düşük dozlar uygulanmalıdır. Yetersiz kardiyak fonksiyonu, hipotansiyon veya sıvı retansiyonuna yol açan diğer durumlarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelikte güvenirliği henüz bilinmemektedir. Anne sütüyle beslenen çocuklarda ortaya çıkabilecek istenmeyen etkilerden dolayı ilaç veya emzirme kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Çok iyi tolere edilmesine rağmen seyrek olarak dispepsi, bulantı, kusma, vertigo, uyuşukluk, pruritus ve ciltte kızarıklıklar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Warfarin,asenokumarol ve fenprokumon ile aynı zamanda kullanılması protrombin süresinin uzamasına neden olur. Diflunisal, kumarinleri protein bağlanma bölgelerinden rekabet halinde uzaklaştırır. Diflunisal,hidroklorotiyazit ve furosemidin hiper üremik etkilerini azaltır.

Doz Önerisi:

 Hafif ve orta şiddetteki ağrılarda günlük 2 ve3 kez 250-500 mg dozlarda uygulanır. Osteoartrit ve romatoid artritte ikiye bölünmüş dozlar halinde günde 500-1000 mg uygulanır.Günde 1.5 kg’lik sürek dozunun aşılması önerilir. Su, süt veya gıdayla beraber çiğnenmeden ve kırılmadan yutulmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...