Dulcaryl

Dulcaryl

Dulcaryl nedir ne için kullanılır, Dulcaryl nasıl kullanılır, Dulcaryl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

efervesan Tablet

Sodyum siklamat 125 mg, sodyum sakarin 12.5 mg

Ambalaj:

 100 tablet.

Endikasyon:

 Diabetes Mellitus, obezite tedavisi, düşük kalorili rejim uygulamalarında ve düşük kalorili besin, tatlı ve içeceklerin hazırlanmasında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Siklamat ve sakarin karşı alerjisi olanlarda,akut böbrek yetmezliği ve akut kalp yetmezliğinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Konjestif kalp yetmezliği, kronik böbrek yetmezliği,hipertansiyon ve karaciğer sirozu gibi su ve tuz retansiyonu olan ve tuzsuz rejim uygulayanlarda dikkatle kullanılmalı ve bileşimdeki sodyum miktarı dikkate alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Fazla miktarda alınırsa dışkıda yumuşama veya laksatif etki görülebilir. Nadir Olarak fotosensibilite reaksiyonu bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Oral potasyum müstahzarları ve oral vankomisin müstahzarları ile birlikte kullanılmamalıdır.Diüretiklerle birlikte kullanıldığında içindeki sodyum nedeniylediüretik etkiyi azaltabileceği dikkate alınmalıdır.

Doz Önerisi:

 Dulcaryl Efervesan Tablet: Her ½ Tablet, 1 tatlı kaşığı toz şeker ya da 1 kesme şekerin sağladığı tatlılığı sağlar. Bu eşdeğerlik göz önünde tutularak miktarı saptanır.Dulcaryl Çö-zeltisi kaynatmakla bozulmaz.

¼Doz Efervesan Tablet:

 2 Tablet Dulcaryl (¼ Doz)1 tatlı kaşığı toz şeker ya da 1 kesme şekerin sağladığı tatlılığı sağlar.Dulcaryl Çö-zeltisi kaynatmakla bozulmaz. WHO tarafından(1982) sodyum siklamat için belirlenmiş olan kabul edilir günlük tüketim miktarı vücut ağırlığının kg’si başına 10-12 mg’dir. Bu nedenle müstahzar günde kg başına 12 mg sodyum siklamat dozundan daha yüksek bir dozda kullanılmalıdır. Sodyum sakarinin günlük dozu ise kg başına2.5-5 mg’yi aşmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...