Duphalac

Duphalac

Duphalac nedir Duphalac ne için kullanılır, Duphalac nasıl kullanılır, Duphalac ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Duphalac Şurup

Laktuloz

Duphalac Ambalaj:

 670 mg/mL x 250 mL’lik şişe.

Duphalac Endikasyon:

 Laksatif Olarak erişkin ve çocuklarda görülen kronik konstipasyon ile gebelikte göz-rülen konstipasyon larda; bağırsaktaki detoksifiyan özelliğinden ötürü kronik portal sistemik ensefalopati (hepatik prekoma vekoma) ve gaita kıvamının yumuşak olmasının istendiği durumlarda(hemoroid, kolon ya da anüse yönelik cerrahi girişimlerden sonra)kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gastrointestinal Obstrüksiyon, galaktozemi, laktoz intoleransı durumlarında kontrendikedir.

Duphalac Uyarılar:

 Laktülozun 15 mL si 1.7 gram galaktoz ve 1 gram laktoz içerir. Diyabetliler ve galaktozsuz diyet uygulayanlarda dikkatedilmelidir.Gebelik ve emzirme döneminde güvenle kullanılabilir.

Duphalac Yan Etkileri:

 Tedavinin İlk birkaç gününde şişkinlik hissi oluşabilir. Önerilenden yüksek dozlarda kullanıldığında karın ağrısı ve ishal görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Laktülozun kolon pH değerini düşürmesi nedeniyle, salınımı kolon pH ına bağlı olan ilaçların(5-ASA içeren bazı preparatlar) inaktivasyonuna neden olabilir.

Duphalac Doz Önerisi:

  • Konstipasyonda ve gaita kıvamının yumuşak olmasının istendiği durumlarda doz:
  • Erişkinlerde tedaviye günde 15-45 mL ile başlanarak,alınan yanıta göre 15-25 mL lik kızlarla devam edilmesi önerilir.
  • 7-14 yaş arası çocuklarda tedaviye günde 25 mL ile başlanarak, alınan yanıta göre 10-15 mL lik dozlarla devam edilmesi önerilir.
  • 1-6 yaş arası çocuklarda, tedaviye günde 5-10 mL ile başlanarak, alınan yanıta göre 5-10 mL lik kızlarla devam edilmesi önerilir.
  • Bebeklerde ise başlangıç ve sürek dozları 5 mL dir.Hepatik koma ve prekoma doz: Başlangıç Dozu olarak günde 3 kez 30-50 mL ile başlanır. Sürek dozu, günde en fazla 2-3 kez yumuşak bir defekasyon sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...