Entocort

Entocort

Entocort nedir ne için kullanılır, Entocort nasıl kullanılır, Entocort ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enema Hazırlamak İçin Dispersible Tablet

Budezonid 2.3 mg

Ambalaj:

 Rektal uygulama için hazırlamak üzere, 7 adet hızlı çözünen tablet ve 115 mL'lik 7 şişe solüsyon.

Endikasyon:

 Ülseratif Kolit ve proktit tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sistemik veya lokal bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlar bulunan ve budesonide karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yükseksistemik etkiye sahip glukokortikosteroid tedavisinden rektal budesonid tedavisine geçen hastalara özel dikkat gösterilmelidir. Gebelik sırasında kullanımındailacın anneye sağlayacağı faydanın fetüse getireceği riskten fazla olması gerekmektedir. Budesonidin anne sütüne geçip geçmediği konusunda bilgi yoktur.

Yan Etkileri:

 Şişkinlik,bulantı, diyare gibi gastrointestinal rahatsızlıklar; ürtiker, kızarıklık gibi deri reaksiyonları; ajitasyon, uykusuzluk (orta sıklıkta); depresif ruh hali gibi psikiyatrik belirtiler görülebilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinler ve yaşlılarda, dört hafta boyunca her geceyatarken birEntocort Enemakullanılır. 4 hafta sonunda hasta remisyona girmezse tedavi süresi 8 haftaya uzatılır. Enema yapılırken hasta sol tarafına yatmalı,daha sonra yüzükoyun pozisyona geçmeli ve böyle 5 dakika uzanmalıdır.Mümkünse, rektal süspansiyon bütün bir gece hastanın kolonunda kalmalıdır.Entocort Başka Bir rektal süspansiyon ile kombine edilmemelidir. Enemanın hacmi 115 mL olduğu halde uygulandıktan sonra şişede kalan miktar yaklaşık 15 mL'dir. Böylece Hastaya 2 mg budesonid uygulanmış olur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...