Eprex

Eprex

Eprex nedir ne için kullanılır, Eprex nasıl kullanılır, Eprex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vial

epoetin alfa (Eritropoietin)

Ambalaj:

 2000 IU/1 mLx6 vial

: 4000 IU/1mLx6 vial

: 10.000 IU/1 mLx6 vial.

Endikasyon:

 Kronik Böbrek yetmezliği eşliğindeki semptomatik ve transfüzyon gerektiren aneminin tedavisinde ve kemoterapi uygulanan kanser hastalarında aneminin önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kontrol Altına alınmamış hipertansiyonu olan hastalar ile epoetin alfa karşı aşırı duyarlılık göstermiş olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Epoetin alfa, iskemik vasküler hastalık, epilepsi n-bet öyküsü olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelik ve laktasyon süresince sadece olası yararı fetüs üzerine olası riskten önemliyse uygulanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı, eklem ağrıları, halsizlik baş dönmesi,yorgunluk gibi grip benzeri semptomlar özellikle tedavinin başlangıcında görülebilir. Kan basıncının yükselmesi veya mevcut hipertansiyonun şiddetlenmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Siklosporinalyuvarlara bağlandığı için ilaç etkileşme olasılığı vardır.

Doz Önerisi:

 Hemodiyaliz hastalarında İV veya SC olarak haftada 3 kez 50 IU/kg’dir. Peritoneal diyaliz hastalarında 100 IU/kg/hafta,2 SC enjeksiyona bö-lünerek uygulanır.Doz ayarlaması gerektiğinde bu en az 4 hafta aralıkla yapılmalıdır. Prediyaliz hastalarında SC yolla uygulanan haftada 3 kez 50 IU/kg. Doz ayarlaması gerekli olduğunda 4’er haftalık aralıklarla yapılmalıdır. Kanser hastalarında başlangıç dozu, SC olarak haftada 3 kez 150 IU/kg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...