Farengil

Farengil

Farengil nedir ne için kullanılır, Farengil nasıl kullanılır, Farengil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gargara

Benzidamin HCl 22.5mg/15 mL

Ambalaj:

 120 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Ağız içi lokal olarak uygulandığında aşağıdaki durumlarda endikedir: Ağız ve Diş Eti Hastalıkları: Gingivit, aft, glossit, paradental hastalıklar ve aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlarda; yardımcı tedavi olarakdiş çekimi ve tedavilerinde.BoğazHastalıkları: Anjin, farenjit, larenjitve tonsillitte gerekli antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak;kemoterapi, radyoterapi ve diğer nedenlerden (örneğin trakeal entübasyon) kaynaklanan ağız boşluğu mukozitlerinde, endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelerde ve benzidamin HCl’aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, ağız kuruluğu ve salya artışı, tat bozukluğu, iştah kaybı, baş dönmesi, mide bağırsak bozukluğu, nadiren alerji, uyku bozukluğuyla karşılaşılabilir.

Doz Önerisi: 

Farengil Gargara: Ağızda çalkalanarak ve/veya gargara yapılarak kullanılır.Bir ölçek (15 mL) gargara, 20-30 saniye ağızda çalkaladıktan ve/veya gargara yapıldıktan sonra, ağızda kalan çözelti tükürülür, yutulmaz. Bu işlem ihtiyaca göre günde 2-3 kez 2-4 saatlik aralıkla tekrarlanır. Gerekiyorsa, günde 5kereye çıkılabilir. 6 yaşından küçüklerde kullanılması önerilmez.

Farengil Oral Sprey: Erişkinler ve yaşlılarda 1.5-3 saat aralıklarla 4-8 püskürtme, 6-12 yaş çocuklarda 1.5-3 saat aralıklarla 4 püskürtme, 6 yaşından küçük çocuklarda 1.5-3 saat aralıklarla, en fazla 4 püskürtme.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...