Fastjel

Fastjel

Fastjel nedir ne için kullanılır, Fastjel nasıl kullanılır, Fastjel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel

Ketoprofen 25 mg/g

Ambalaj:

 50 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Burkulma,incinme, ezilme, küçük eklemlerdeki artrozlar, hafif şiddetteki artritler,yüzeyel tendinitler, şiddetli lumbalji, spor yaralanmaları gibi travmatik ya da romatizmal orijinli kas ve iskelet sisteminde ağrı ve ödeme neden olandurumların semptomatik tedavisinde, skleroterapi sonrasındaki venöziltihapların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ketoprofen, asetilsalisilik asit ve benzeri etkideki maddelere karşı aşırı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.Akıntılı dermatozlarda, ekzemalıve enfeksiyonlu deri lezyonları üzerine, mukoza ve göz çevresine uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

 Tedavi sırasında deri döküntüleri oluşursa, uygulamaya son verilmelidir. Gebelikte kullanımı önerilmez.Çok gerekli değilse emzirme döneminde ve 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 Nadiren Deride kızarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Burkulma, incinme, ezilme, spor yaralanmaları gibi travmatik veya romatizmal orijinli ağrılarda, skleroterapi sonrasındaki venöziltihaplarda; günde 2 kez 2 gram (ya da 5 cm kadar) jel; yüzeyel tendinit günde 2 kez 4 gram (ya da 10 cm kadar) jel; küçük eklemlerde artrozda günde 3 kez 4 gram (ya da 10 cm civarında) jel; şiddetli lumbalji de ilk 3 gün boyunca,3 kez 5 gram jel, sonraki 4 gün boyunca günde 2 kez 5 gram jel uygulanır.Ağrılı bölgeye ince bir tabaka halinde sürülür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...