Ferplex

Ferplex

Ferplex nedir ne için kullanılır, Ferplex nasıl kullanılır, Ferplex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oral Solüsyon

Demir protein süksinilat

Ambalaj:

 40 mg/15 mL x 10 Flakon.

Endikasyon:

 Yetersiz Beslenme, malabsorbsiyon, gebelik ve kan kayıplarından kaynaklanan demir eksikliği anemilerinde koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Hemochromatosis,hemosiderosis ve demir eksikliğine bağlı olmayan diğer anemik koşullarda(örn. talasemi gibi) kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Alkolizm, hepatit, aktif enfeksiyöz durumlar,enterit, kolit, divertikülit ve ülseratif kolit gibi intestinal sistemin enflamatuvar durumları, pankreatit ve peptik ülser gibi durumlarda kullanım dikkatle değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Absorbe Olmayan demir nedeniyle dışkının siyah renk alabileceği hastaya bildirilmelidir. Konstipasyon ve diyare gö-rülebilir. Yüksek dozlarda demir sülfat oluşumuna bağlı olarak idrar rengi koyulaşabilir. Nadiren Karın ve mide ağrısı, kramp görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Uzun süre üç değerli demirle birlikte alkol kullanımı toksisite doğurabilir.Karbonat ve magnezyum trisilikat içeren antiasitler; kahve, yumurta;bikarbonat, karbonat, oksalat ve fosfat içeren gıda ve ilaçlarla,tannik asit içerdiğinden dolayı çay ve diyetsel lif içeren yiyecekler absorpsiyonu azalabilir. Demir suplementasyonu yukarıda sözü edilen gıda ve ilaçlardan 1 saat önce veya 2 saat sonra devam edilmesi gerekmektedir. Demir, penisillaminin etkisini azaltır, iki ilacınkullanımı arasında 2 saatlik bir interval bulundurulmalı veya demiralımına kısa interval ile devam edilmelidir. Tetrasiklinlerle Birlikte kullanıldığında her iki ilacın da absorpsiyonu ve sonuçta terapötik etkisi azalır. E vitamini, demir eksikliği anemisi olan hastalarda hemolitik yanıtın gecikmesine neden olabilir;yüksek dozlarda demir, vücudun E vitamini gereksinimini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlere 1 ya da 2 Flakon, iki eşit doza bölünerek ve tercihen yemeklerden önce verilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...