Ferro Aroma

Ferro Aroma

Ferro Aroma nedir ne için kullanılır, Ferro Aroma nasıl kullanılır, Ferro Aroma ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Ferrik amonyum sitrat

Ambalaj:

 150 mg/5 mL x 150 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Demir gereksiniminde kullanılır. Kronik hemoraji, gebelik, menstrüasyon da fazla kanama,nekahat, malabsorbsiyon ve demir eksikliğine bağlı anemilerde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Demir eksikliği olmayan anemilerde kullanılmamalıdır. Demir emilimi bozukluğu hemoglobinopatisi ve gastrointestinal sistem hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Demir feçesi siyaha boyar. Gebelerde Aşırı demir alınması teratojen etkiye neden olabilir

Yan Etkileri:

 Kusma, ishal,hematemez oluşturabilir. Bu etkileri önlemek için müstahzarlar yemek arasında veya yemekten hemen sonra alınmalıdır. Hemosideroz Görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Magnezyum Trisilikat ve karbonat gibi antiasitler, süt, çay demir tuzlarının emilimini azaltır. E vitamini de demirli müstahzarlarla birlikteverilmemelidir. Tetrasiklin ve demirli müstahzarlar iki saat arayla alınmalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz bebeklerde 3 kez 1 çorba kaşığı; 1 yaşından küçük çocuklara günde ½ ölçek; 1-5 yaş için günde 2 kez ½ ölçektir. Yemeklerde Veya tercihen yemeklerden sonra verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...