Flagentyl

Flagentyl

Flagentyl nedir ne için kullanılır, Flagentyl nasıl kullanılır, Flagentyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Seknidazol

Ambalaj:

 500 mg x 4 tablet.

Endikasyon:

 Entamoebahistolytica’nın etken olduğu intestinalve hepatik amebiazis ileTrichomonasvaginalis’in neden olduğu üretrit vevajinitlerde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İmidazol Türevlerine karşı aşırı duyarlı olan hastalarda kullanılmamalıdır.Gebelik şüphesinde, gebeliğin ilk üç ayında ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.Seknidazol plasenta ve anne sütüne geçer.

Uyarılar:

 Tedavi sırasında hastalara alkollü içkilerden kaçınmaları söylenmelidir. Anamnezinde kan diskrazisi olan olgularda seknidazol ihtiyatla kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 İmidazol Türevi ilaçların kullanımı sırasında görülmesi mümkün yan etkileri arasında bulantı, karın ağrısı, tat değişiklikleri (ağızda metalik tat), glossit, stomatit gibi sindirime ilişkin yakınmalar, ürtiker ve tedavinin kesilmesi ile geri dönüşlü hafif lökopeni görülebilir.Daha seyrek olarak baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, ataksi, paresteziler,duyusal ve motor polinevritler bildirilmiştir. Bulantı, kusma ve gastralji seyrek olarak bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Seknidazol,disulfiram tedavisiyle birlikte kullanılmamalıdır. Warfarin tedavisi göz-ren hastalarda ihtiyatlı olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 İntestinal amebiazis tedavisinde, erişkinlerde 2g ve 12 yaşından küçük çocuklarda 30 mg/kg hesabıyla tek doz halinde uygulanır. Asemptomatik amebiyazis ise aynı doz 3 gün süreyle kullanılır.Hepatik amebiazis tedavisinde erişkinlerde 1.5 g ve çocuklarda 30 mg/kg hesabı ile oluşturulan dozlar 5 gün süreyle uygulanır.Trichomonas vaginalis’in neden olduğu üretrit ve vajinit lerde tek doz halinde 2 g uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...