Flix-otide

Flix-otide

Flix-otide nedir ne için kullanılır, Flix-otide nasıl kullanılır, Flix-otide ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnhaler

flutikazon propiyonat

Ambalaj:

 25 µg/doz 60 doz

: : 50 µg/doz 60 doz

: : 125µg/doz 60 dozluk ambalaj.

Endikasyon:

 Daha önceyalnızca bronkodilatörlerle veya başka profilaktik ajanlarla tedavigörmüş hastalarda astımın alevlenmelerini ve semptomlarını azaltır.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Akut ataklar için değil, uzun süreli tedavi için kullanılır.Aktif veya pasif pulmoner tüberkülozu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebelik sırasında kullanımı, anneye sağlayacağı yarar, fetüs üzerine olası etkisinden büyükse düşünülmelidir.Farmakokinetik özellikleri süte geçmesinin olası olmadığını göstermektedir.

Yan Etkileri:

 Ağız ve boğazda kandidiyazis görülebilir.Böyle hastalar, inhaler kullandıktan sonra ağızlarını suyla çalkala malıdır. Bazı hastalarda ses kısıklığı ve boğaz tahrişi görülebilir. Dozun ardından hırıltı daki ani artış ile paradoksal bronkospazm görülebilir. Böyle bir durumda beklometazon hemen kesilmeli ve alternatif tedaviye geçilmelidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Herhangi bir ilaçla etkileşimi bildirilmemiştir.

Doz Önerisi:

 Doz bireysel yanıta göre ayarlanır. Yetişkinler Ve 16 yaşın üstündeki çocuklarda hafif astımda günde 2 kez 100-250µg; orta astımda günde 2 kez 250-500 µg; şiddetli astımda günde 2 kez 500-1000 µg uygulanır. Semptomlar kontrol altına alınınca doz azaltılır.4 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 2 kez 50-100 µg uygulanır. Anikö-tüleşmeler tehlikeli olup doz artırımını gerektirir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...