Fluorescite

Fluorescite

Fluorescite nedir ne için kullanılır, Fluorescite nasıl kullanılır, Fluorescite ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IV

Fluoresein sodyum

Ambalaj:

 %10/5 mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Fundus Ve iris vaskülaritesinin diagnostik fluorescein anjiyografi veanjiyoskopisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık gösterenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Fluorescein solüsyonunun yüksek pH’ı nedeniyle enjeksiyon sırasında ekstravazasyonun ciddi lokal doku hasarına yol açabileceği dikkate alınmalıdır. Olası bir fluorescein enjeksiyonu reaksiyonuna karşı IV veya IM kullanılabilecek ‰1’lik epinefrin,antihistaminik, soluble steroid ve IV kullanım için aminofilin ve oksijen, daima el altında bulundurulmalıdır.Cilt geçici olarak sarı renk alır. İdrar parlak sarı renk alır. Gebeliğin özellikle ilk aylarında anjiyografiden sakınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı ve baş ağrısı, gastrointestinaldistres, senkop, kusma, hipotansiyon ve hipersensitivitenin diğerbelirtileri meydana gelir. Kalp krizi, basilar arter iskemisi,ciddi şok, konvülziyonlar, enjeksiyon bölgesinde tromboflebit nadir olarak ölüm olguları rapor edilmiştir. Genel ürtiker ve kaşıntı,bronkospazm ve anafilaksi rapor edilmiştir. Enjeksiyondan sonra acı bir tat oluşabilir

Doz Önerisi:

 Retina hastalıklarının ve ön segment hastalıkları nın bir bölümünde tanı yöntemi olarak kullanılan fundus floresein anjiyografide damar içine enjekte edilen Fluorescite, bu tanı yöntemi için gerekli deneyimi olan kliniklerde kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...