Genhevac B

Genhevac B

Genhevac B nedir ne için kullanılır, Genhevac B nasıl kullanılır, Genhevac B ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör

Saflaştırılmış,inaktive rekombinant CHO hücrelerinde üretilen S ve preS2 proteinleri 1 immünizasyon dozu (=20 mg HBsAg)

Ambalaj:

 Uygulamaya hazır 0.5 mL tek doz aşı içeren cam enjektör.

Endikasyon:

 Hepatit B virüsünün oluşturduğu akut veya kronik hepatit B enfeksiyonlarına karşı aktif bağışıklık sağlamak amacıyla kullanılır. Hepatit B Enfeksiyonu ile birlikte veya Hepatit B taşıyıcılarına bulaşan Hepatit D virüs enfeksiyonuna karşı da korunma oluşturmaktadır.Hepatit B ve Hepatit D virüsleri dışında meydana gelen hepatitlere karşı koruma sağlamaz.

Kontrendikasyon:

 Yoktur.

Uyarılar:

 Gebe kadınlara, emziren anneler ve yenidoğanlara güvenle uygulanabilir.

Yan Etkileri:

 Çok nadir olarak, aşı uygulanan kişilerde uygulamadan sonra Hepatit B enfeksiyon tablosuna benzer karaciğer enzim yükselmelerine sağlanabilmektedir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bildirilmiş ve bilinen bir etkileşmesi yoktur.

Doz Önerisi:

 SC veya IM yolla uygulanır. Uygulama yeri olarak 2 yaşın altındaki çocuklarda uyluğun anterolateral bölgesi, 2 yaş üzerindeki çocuk ve yetişkinlerde deltoid bölge seçilmelidir.İlk bağışıklama birer ay ile uygulanan 3 doz sonrasında ilk dozdan 12 ay sonra 4. rapel dozu (0, 1, 2-12) veya birer ay ile 2 doz ve ilk aşıdan 6 ay sonra bir doz olmak üzere 3 doz (0, 1, 6) aşı uygulaması ile yapılır.5-7 yılda bir doz rapel uygulaması önerilir. Hepatit B hiperimmünglobulin aynı anda farklı uygulama bölgelerine uygulanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...