GineksinF

GineksinF

GineksinF nedir ne için kullanılır, GineksinF nasıl kullanılır, GineksinF ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ginkgo biloba

Ambalaj:

 40 mg x 20 ve 50 tablet.

Endikasyon:

 Organik beyin sendromuna bağlı olarak gelişen serebralperformans bozukluklarının (major semptom olarak görülen demans sendromları genel tedavisi çerçevesinde) semptomatik tedavisinde; konsantrasyon eksikliği,hafıza zayıflığı, unutkanlık, konfüzyon, ruhsal adaptasyon bozuklukları, baş dönmesi, kulak çınlaması ve baş ağrısında kullanılır. Ayrıca, periferalarterlerin okluzif hastalıklarında, aralıklı topallama (intermittan kladikasyo)Fontaine Stage II de ağrısız yürüme mesafesinin arttırılmasında, vasküler veya involüsyona bağlı vertigo ve kulak çınlamasında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ginkgo glikozidlerine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlıkdurumlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Serebral endikasyonlar daGineksinFile tedaviye başlamadan önce, patolojik semptomların spesifik bir tedavi gerektiren herhangi bir nedene bağlı olup olmadığı belirlenmelidir.Çocuklarda ve gebelerde kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri:

 Çok az sayıda hastada hafifgastrointestinal rahatsızlıklar, baş ağrısı ve alerjik deri reaksiyonları gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Tiyazid grubu diüretiklerle birlikte kullanılması kan basıncının artmasına neden olabilir. Warfarin ile kombinasyonu kanamayı arttırır. Bu nedenle Ginko glikozidlerinin antiplateletler etkileşmesi nedeniyle ihtiyatla kullanılmalı ve hasta yakından izlenmelidir.

Doz Önerisi:

 Serebral performans bozukluklarında (demans sendromu) günde3 kez 1-2 tablet, periferik arteriyel okluzif hastalık, vertigo, kulak çınlamasında günde 3 kez 1 tablet veya günde 2 kez 2 tablet uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...