Grisovin

Grisovin

Grisovin nedir ne için kullanılır, Grisovin nasıl kullanılır, Grisovin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Griseofulvin

Ambalaj:

 250 mg x 25 Tablet

: 500 mgx25 Tablet.

Endikasyon:

 Topikal Tedavinin uygun görülmediği veya başarısız kaldığı deri, saçlı deri, saç ve tırnakların mantar enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Griseofulvin Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, porfiride, ağır karaciğer hastalıklarında kontrendikedir. Griseofulvinin sistemik lupus eritematozus olgularındasemptomları alevlendirdiği bildirilmiştir.

Uyarılar:

 Gebelikte kullanılmamalıdır. Birlikte kullanıldığındaoral kontraseptiflerin etkisini azaltabilir, bu nedenle tedavisırasında veya tedavinin kesilmesinden sonraki bir ay içinde ek kontraseptif önlemler alınmalıdır. 2 yaşın altındaki çocuklarda güvenirliği saptanamadı ğından kullanılmamalıdır. ışığa duyarlı kişiler griseofulvin tedavisi sırasında uzun süre güneş altında kalmamalıdır. Nadiren griseofulvin alanlarda sersemlik meydana gelebilir, bu gibi hastalar araba veya makine kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bazı hallerde baş ağrısı, mide yakınmaları görülürse de tedaviye devam edildiğinde kaybolur. Seyrek olarak ürtikeryal reaksiyonlar, eritematöz kızarıklıklar,sistemik lupus eritematozus presipitasyonu görülebilir.Toksik epidermal nekroliz, eritem multiform bildirilmiştir. Konfüzyon, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu,periferal nöropati gibi merkezi sinir sistemiyle ilgili yan etkiler rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kumarin Tipi antikoagülanların etkisini azaltabilir. Fenobarbital gibi sedatif, hipnotik ilaçlarla birlikte alınmalarında griseofulvin absorpsiyonu azalır. Alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Fenilbutazon,hipnotik ve sedatif ilaçlarla birlikte verildiğinde, griseofulvin etkisi azalabilir.

Doz Önerisi:

 Genel yetişkin dozu yemeklerden sonra alınan onikomikozisveyaTineapedis’te her 12saatte 500 mg;T. capitis, T. corporis yaT. cruris’te her 12 saatte bir 250 mg veya günde bir kez 500 mg; genel pediatrik doz bölünmüş dozlar halinde 10 mg/kg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...