HibTITER

HibTITER

HibTITER nedir ne için kullanılır, HibTITER nasıl kullanılır, HibTITER ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Saflaştırılmış b tipi Haemophilus influenzae kapsüler antijen oligosakkaritleri 10mg, difteri CRM197 protein konjügatı 25 mg/0.5 mL

Ambalaj:

 Tek dozluk 1 Flakon (0.5 mL).

Endikasyon:

 2 ay ile 71 ay arası çocukların b tipi. influenzae’nin neden olduğu invaziv hastalıklara karşı immünizasyonu için endikedir.

Kontrendikasyon:

 Multidoz uygulamada, difteri toksoidi veya thiomersal gibi aşının herhangi bir bileşenine karşı hipersensitivite HibTiTER için bir kontrendikasyondur.

Uyarılar:

 Herhangi bir biyolojik ürünün enjeksiyonundan önce hekim, alerjik veya diğer yan etkilerin önlenmesi için bilinen bütün önlemleri almalıdır.

Doz Önerisi:

 Aşının, büyük periferal sinirlerden kaçınmayaözen gösterilerek, kalça veya deltoid orta lateral kaslarına, yoldan enjekte edilmesi gerekir. 2-6 aylık bebekler için aşılama dozu,yaklaşık 2 ay arayla üç ayrı 0.5 mL enjeksiyon mudur. 7-11 aylık olanve daha önce aşılanmamış bebeklere yaklaşık 2 ay arayla iki ayrı enjeksiyonyapılmalıdır. 12-14 aylık olan ve daha önce aşılanmamış bebeklerde bir enjeksiyon yapılır. Aşılanan bütün çocuklara 15 aylık veya daha büyükse, fakat önceki dozdan en az 2 ay sonra tek bir rapel dozu verilmelidir.15-71 aylık olan ve daha önce aşılanmamış bebeklere tek bir enjeksiyon yapılmalıdır. Prematüre bebekler, doğumdan başlayarak kronolojik yaşlarına göre aşılanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...