Hippurin

Hippurin

Hippurin nedir ne için kullanılır, Hippurin nasıl kullanılır, Hippurin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hippurin Film Tablet

Metenamin hippurat

Hippurin Ambalaj:

 1 gx 28 ve 56 Tablet.

Hippurin Endikasyon:

Özellikle Uzun süreli tedavi gerektiren pyelonefrit, sistit, piyelit ve diğer kronik üriner sistem enfeksiyonları ile beraber oluşan bakteriüride tedavi edici ve koruyucu olarak kullanılır. Ayrıca akut üriner sistem enfeksiyonlarında, enfeksiyon uygun antimikrobiyal ilaçlarla kontrol altına alındıktan sonra önleyici olarak uygulanır.Akut üriner sistem enfeksiyonlarında tek başına kullanılmaz. Sistit ve kanlı idrarın bulunduğu durumlarda(prostat, nörojenik bladder) uzun süreli tedavi için uygundur. Sağladığı Bakterisit ortam sayesinde yatalak hastalardaki sonda değişme süresini de uzamaktadır.

Hippurin Kontrendikasyon:

Hippurin Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde,ciddi dehidratasyonda kontrendikedir. İdrardaki ürat kristalleri nedeniyle gut hastalığında da kontrendikedir.

Hippurin Uyarılar:

Yüksek dozları 3-4 hafta boyunca günde 8g idrar kesesi tahrişi, ağrılı ve sık idrara çıkma, albüminüri ve kanama yapabilir. İdrarı alkali yapıcı ilaç ve yiyecekler yasaklanmalı,askorbik asit gibi asitlendirmeye yardımcı ilaçlar verilmelidir.Gebeliğin ilk aylarında güvenirliği saptanmamıştır.

Hippurin Yan Etkileri:

Tedavi edilen hastaların %3,5t an ağzında bulantı, mide rahatsızlığı, dizüri, deride kızarıklıklar gibi reaksiyonlar saptanmıştır.

Hippurin İlaç Etkileşimleri:

Tiyazit diüretikler, karbonik anhidraz inhibitörleri, kristalüriye neden olacağı için sülfonamidler,idrar pHsını yükselttiği için sodyum bikarbonat ve asetazolamid ile birlikte verilmemelidir.

Hippurin Doz Önerisi:

  • Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklara sabah akşam birer Tablet
  • 6-12 yaş arası çocuklara sabah ve akşam yarım veya 1 Tablet verilir.
  • Tabletler yemeklerden sonra alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...