Hyalgan

Hyalgan

Hyalgan nedir ne için kullanılır, Hyalgan nasıl kullanılır, Hyalgan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektabl

Sodyum hyaluronat

Ambalaj:

 20 mg/2 mL x 1 adet önceden doldurulmuş enjektör.

Endikasyon:

 Diz osteoartritinde eklem disfonksiyonu ve ağrısında rahatlama sağlanması için kullanılmaktadır.

Kontrendikasyon:

 Ürünün içerisindeki maddelere veya tavuk proteinlerine karşı bilinen aşırı duyarlılığı olanlarda uygulanmamalıdır.Enjeksiyon yapılacak bölgede enfeksiyon veya deri hastalığı olanlarda uygulanması kontrendikedir. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ürünün içerisindeki maddelere, tavuk proteinlerine, tüye, yumurta ürünlerine alerji sorgulanmalıdır. Anafilaktoid ve alerjik reaksiyonlar görülebilir. İntraartiküler uygulama sırasında ekstraartiküler veya intravasküler uygulamadan kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyon Yerinde ağrı, kızarıklık, ısı artışı, şişlik sporadik olarak gelişebilir. Çok Nadiren, ateş, titreme, ödem, cilt reaksiyonları, solunum sıkıntısı, taşikardi,hipotansiyon gibi lokal ve genel aşırı duyarlılık reaksiyonları ve bir olguda anafilaktik şok bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer eklem içi enjeksiyonlar ile birlikte uygulanmamalıdır. Kuaterner amonyum tuzu içeren dezenfektanlar, hyaluronik asidi presipite edeceğinden eşzamanlı kullanılmamalıdır. Bazı lokal anesteziklerin (etidokain, bupivakain, prilokain,lidokain) etkisini uzatabilir.

Doz Önerisi:

 Bir kullanıma hazır enjektör hasta ekleme haftada bir kez olmak üzere toplam 5 hafta süreyle standart teknik uygulanarak enjekte edilmelidir. Eğer gerek duyulursa, birer hafta arayla daha fazla sayıda enjeksiyon uygulanabilir. Aynı anda birden fazla ekleme uygulanabilir. Klinik çalışmalar 6-9 ay arayla tedavinin tekrarlanmasının yararlı olduğunu göstermektedir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...