İmovane

İmovane

İmovane nedir ne için kullanılır, İmovane nasıl kullanılır, İmovane ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Zopiklon

Ambalaj: 

7.5 mg x 20 tablet.

Endikasyon: 

Anksiyete ve uykusuzluk durumlarında kullanılır. Uykunun süresini uzatır, niteliğini düzeltir, geceleri uyanma ya da erken uyanma sıklığını azaltır.

Kontrendikasyon: 

Dekompanse Solunum yetmezliği olanlarda ve aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir.15 yaşından küçüklerde kullanılması sakıncalıdır.

Uyarılar: 

Yoksunluk sendromu yüksek dozlarda ve tedavinin ani kesilmesiyle ortaya çıkabilir. İlaçla birlikte alkol alımından kesinlikle kaçınılmalıdır. Ağır karaciğer yetmezliğinde dozun azaltılması gerekir. Gebelerde ve emziren annelerde kullanılması önerilir. Makine ve araç kullananlarda gün boyunca görülebilecek yarı uyuklama hali göz önünde bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri: 

Rezidüel Uyku hali, ağızda acı tat ve kuruluk, kaslarda tonus azalması ve anterograd amnezi görülebilir. Bazı hastalarda, kolay sinirlenme, saldırganlık,sub eksitasyon ve sıkıntılı rüyalar gibi paradoksal reaksiyon görülebilir. Kolay sinirlenme, anksiyete, miyalji, ellerde titreme,uykusuzluğun tekrarlanması, kabuslar, bulantı ve kusma gibi hafif belirtiler ve çok nadir olarak izole konvülsiyonlar, konfüzyon eşlik ettiği miyoklonik état de mal gibi ciddi belirtiler eşlik edebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Nö-romusküler depresanlar (kürarizanilaçlar, miyorelaksanlar), SSS depresanları (özellikle nöroleptik ilaçlar) zopiklon ile birlikte kullanıldıklarında sedasyon artabilir.Anksiyolitik ya da hipnotik endikasyonunda, birlikte benzodiazepin sınıfı ilaçlar kullanıldığında, ilacın kesilmesine bağlı yoksunluk sendromu olasılığı artar.

Doz Önerisi: 

Günlük doz erişkinlerde uyurken 1, bazı yaşlı hastalarda ½ Tablet, gerektiğinde 1 tablete yükseltilebilir.Karaciğer yetmezliğinde ½ Tablet Önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...