Katarin

Katarin

Katarin Forte nedir ne için kullanılır, Katarin nasıl kullanılır, Katarin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Katarin Kapsül

  • Parasetamol 250 mg K
  • Lorfeniramin maleat 2 mg
  • Oksolamin sitrat 100 mg

Katarin Ambalaj:

  • Katarin 15  kapsül
  • Katarin 30 kapsül

Katarin Endikasyon:

Nezle,grip, soğuk algınlığı, rinit, farenjit, sinüzit, bronşit, faranjit gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarının semptomatik tedavisinde ve saman nezlesi,vazomotor rinit gibi üst solunum yollarının alerjik hastalıklarının semptomatik tedavisinde kullanılır.

Katarin Kontrendikasyon:

Prostat hipertrofisi, mesane çıkışında obstrüksiyon, dar açılı glokom, akut astım hastalığı olanlarda ve bileşimdeki maddelere karşı hipersensitivitesi olanlarda kontrendikedir. Gebeliğin ilk üç ayında emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Katarin Uyarılar:

Böbrek, karaciğer fonksiyonları bozuk olanlarda ve alkol bağımlılığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Yaşlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Katarin Yan Etkileri:

Uyuklama, çarpıntı, görmede bulanıklık, idrar yapma zorluğu, ağız kuruluğu, deri alerjisi, taşikardi, kulak çınlaması, mide yanması, fotosensitivite.

Katarin İlaç Etkileşimleri:

 Alkol, fenotiyazinler, trisiklik antidepresanlar klorfeniramin ile karşılıklı olarak merkezi sinir sistemi üzerindeki depressanetkiyi arttırırlar. Klorfeniramin antimuskarinik etkisi atropin, amantadin,haloperidol, fenotiyazinler, prokainamid, kinidin tarafından arttırılır. MAO inhibitörleri klorfeniramin antimuskarinik ve MSS depresan etkisini fazlalaştırır. Kronik alkolizm ve hepatotoksik ilaç alanlarda parasetamolün hepatotoksisite riski artabilir. Hepatik enzim indükleyicileri (barbituratlar,primidon) parasetamol metabolizmasını hızlandırarak klinik etkinliğiniazaltabilir.

Katarin Doz Önerisi: 

Katarin Kapsül: Büyükler için alışılmış doz günde 3 kez 1-2 Kapsüldür. 6-12 yaş arası çocuklarda 1 Kapsül 8 saat arayla günde 3 kez alınabilir. 6 yaşındaki ve daha küçük çocuklarda önerilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...