Kerasal

Kerasal

Kerasal nedir ne için kullanılır, Kerasal nasıl kullanılır, Kerasal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pomat

Salisilik asit 0.05g (%5), üre (karbamid) 0.1 g (%10)/g

Ambalaj:

 50 g’lik tüp.

Endikasyon:

 İktiyozis, palmar plantar keratozu, liken pilaris,foliküler hiperkeratoz, tilotik el ekzeması, psoriasis, likenleşmiş egzama gibi pullanan, hiperkeratozlu deri hastalıklarında (tüylü bölgeler dahil) kullanılır. Kortikoid, PuVA, SUP tedavisinden önce veya tedavi arasında stratum corneum fazlalıklarını uzaklaştırmak için ayrıca hiperkeratotik mikozların yüzeysel tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Salisilik asit veya üreye karşı duyarlılık oluşursa kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Potansiyel toksisiteye yol açabilecek yükselmiş salisilat düzeylerine neden olabilecek ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. 12 yaşından küçük çocuklarda,karaciğer veya böbrek yetmezliği olanlarda uygulama yüzeyi sınırlı tutulmalı ve hasta salisilat toksisitesi göstergeleri (baş dönmesi,kusma, uyuşukluk hali, işitme kaybı, tinnitus, letarji, hyperpnea,diyare, psikolojik dengesizlik) açısından kontrol altında tutulmalıdır.Küçük çocuklarda ve gebelerde geniş yüzeyli uygulamalardan kaçınılmalıdır.Gözlerle temasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Açık lezyonlarda kullanıldığında eritem veya aşırı pullanma görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Çok geniş yüzeylere uzun süreli uygulamalarda, özellikle kapalı bandaj tekniğiyle uygulandığında,antikoagülanlar, trombolitikler, ürikozürik ler, antidiyabetikler,kortikosteroidler, metotreksat, nonsteroidal antienflamatuvarlar,pH ayarlayıcı ajanlar, antikonvülzanlar, tetrasiklinler, diüretikler ve diğer salisilat türevi ajanlarla etkileşebilecek oranda absorbe olabileceğinden, bu ajanlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günde 1-2 kez deriye, kıl köklerine sürülüp iyice ovulur veya daha fazla miktarlarda kapalı bandaj altında kullanılabilir.Kapalı bandaj şeklinde uygulamaların kısa süreli olmasına dikkat edilmeli ve sık tekrarından kaçınılmalıdır. Sıcak su ile yıkanmalıdır.Eğer saça sürüldüyse, şampuandan önce sıvı bir yağ ile saçlar atıklardan arındırılmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...