Ketalar

Ketalar

Ketalar nedir ne için kullanılır, Ketalar nasıl kullanılır, Ketalar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Ketamin HCl

Ambalaj:

 500 mg/10 mLx1 flakon.

Endikasyon:

 Ketamin Ameliyatlarda ve teşhis için yapılacak girişimlerde tek başına kullanılabilecek bir anesteziktir. Kısa süreli işlemler için uygun olmakla beraber, ek dozlar kullanılarak altı saat ya da daha uzun süreli anestezi gerektiren girişimlerde uygulanabilir (ameliyat sırasında iskelet kaslarının gevşemesi isteniyorsa, ketamin ile birlikte bir kas gevşeticisi kullanılmalıdır).Diğer genel anesteziklerin kullanımından önce anestezi ketamin ile başlatılabilir. Ketamin ayrıca, azot protoksit gibi düşük potensli anesteziklerin desteklenmesi için de kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Anamnezindeapopleksi ya da ketamine karşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde, eklampsive preeklampsi olgularında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Ketamin, genel anesteziklerin kullanımında, entübasyon ve kontrollü solunum yapılmasında deneyimli hekimlerin yönetimi altında uygulanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nabız sayısında ve kan basıncında geçici bir artış yapabilir. Seyrek olarak hipotansiyon,aritmi ve bradikardi görülmüştür. Solunum büyük ölçüde etkilenmez.Bazı hastalarda hafif uyarılma, bazı hastalarda ise orta derecede ve geçici (30 saniyeden az) bir solunum depresyonu meydana gelebilir.Anesteziden çıkış dönemi sırasında hasta, ruhsal konfüzyon ve mantıksız davranışlar ile kendini gösteren, bazan psikomotor aktivite ile birlikte bulunabilen bir halüsinasyon durumu gösterebilir. İştahsızlık,bulantı ve kusma oranı çok düşüktür.

Doz Önerisi:

 Etkisi hızlı başlar; kilo başına 2 mg’lik intravenöz doz genellikle enjeksiyondan 30 saniye sonra başlayan ve 5-10 dakika süren cerrahi anestezi sağlar.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...