Ketoral

Ketoral

Ketoral nedir ne için kullanılır, Ketoral nasıl kullanılır, Ketoral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Deri Kremi

Ketokonazol

Ambalaj:

 20 mg/gx40 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Tinea korporis, tinea kruris, tinea manus ve tinea pedis gibi derinin dermatofit enfeksiyonlarında, derinin kandida enfeksiyonlarında, tinea (pitriyazis) versikolorda ve seboreik dermatitin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ketokonazole karşı aşırı duyarlı olan-lardakullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Oftalmik endikasyonlarda kullanılmaz. Gebelik Ve emzirme üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ancak gebelikte hekim tarafından gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Tedavisi sırasında seyrek olarak uygulama bölgesinde irritasyon ve yanma duyusu görülmüştür. Nadiren, kontakt dermatit gibi bölgesel alerjik deri reaksiyonları görülebilir.

Doz Önerisi:

 Ketoral Krem: Derinin mantar enfeksiyonlarında günde bir kez enfekte bölgeyi tamamen örtecek şekilde, topikal olarak uygulanır.Uygulamaya Çok kısa sürede yanıt alınmasına rağmen, tedaviye genellikle iki hafta devam edilir. Seboreik dermatit tedavisinde günde iki kez,dört hafta boyunca, etkilenen bölgeye uygulanır.Ketoral Şampuan: Kepeklenme Ve Seboreik Dermatit: Saçlar su ile ıslatılır ve Ketoral Medikal Şampuan Sürülerek köpürtülür. Köpüklü Olarak 3-5 dakika bekletildikten sonra saçlar ve baş derisi su ile iyice durulanır. Başlangıçta 2-4 hafta süreyle, haftada ikişer kez uygulanır.Profilaksi: 1-2 haftada 1 kerelik uygulama ile sağlanır.Pitriyazis Versikolor: Hasta bölgelersu ile ıslatılıp,Ketoral Medikal Şampuan Sürülerek köpürtülür. Hasta bölgeler köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir. Su ile iyice durulanarak havlu ile güzelce kurulanır. Başlangıçta 5 gün süreyle günde birer kez uygulanır.Özellikle yaz periyotların dan önce olmak üzere nüksleri önleme için 3 gün süreyle günde birer kez uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...