Lacryvisc

Lacryvisc

Lacryvisc nedir ne için kullanılır, Lacryvisc nasıl kullanılır, Lacryvisc ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Jel

Karbomer %0.3

Ambalaj:

 10 g lık tüp.

Endikasyon:

 Gözyaşının Eksik veya yapısının bozuk olması ile karakterize bütün kuru göz olgularında endikedir. Ayrıca üçlü ayna yerleştirme işlemlerinde viskoz madde olarak kullanılmaktadır.

Kontrendikasyon:

 Preparatın yapısına giren maddelere aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 İçerdiği maddeler üzerinde var olan bilgilerin ışığında gebelerde ve emziren annelerde fetusa veya bebeğe zarar vermeden uygulanabilir.Kontakt Lens kullanan olgularda, lens takılı iken uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Jel oküler yüzey üzerinde düzgün biçimde yıkılıncaya dek bazı olgularda bulanık görme olabilmektedir. Bu durumaraç kullanan kişiler için de geçerli olabilir. Koruyucu madde olarak formüle konmuş olan tiyomersal kontakt alerjiye neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Günde dört kez veya hekimin önerisine göre, bir damla konjunktival kese içine damlatılır. Konjunktival kese içine damlatma için tüp dik tutulmalı ve bir damlanın yerçekimi etkisiyle kese içine düşmesi beklenmelidir. Bu yöntemle konjonktival kesenin alabileceğinden fazla hacimde bir damla büyüklüğünün düşmesine engel olacak ve bu yolla kirpiklerin yapışkan olması önlenecektir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...