Laksafenol

Laksafenol

Laksafenol nedir ne için kullanılır, Laksafenol nasıl kullanılır, Laksafenol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Fenolftalein

Ambalaj:

 50 mg x 20 tablet.

Kontrendikasyon:

 Fenolftaleine Karşı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. 15 yaşından küçüklerde,iltihaplı kalın bağırsak hastalıklarında, nedeni bilinmeyen karın ağrılarında ve her türlü diyare olgusunda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Akut karın, apandisit klinik belirtileri, intestinal obstrüksiyon veya nedeni belirtilmemiş süreğen karın ağrılarında ve diyare durumunda kullanımı bırakılmalıdır. Deride döküntüler birlikte görülen fenolftalein aşırı duyarlılık reaksiyonu ortaya çıktığında ilacın kullanımı bırakılmalıdır. Kronik olarak kullanılması alışkanlığa neden olabilir. Uzun süre kullanımı tavsiye edilmez. Fazla kullanılması veya uygulamasırasında yetersiz sıvı alınması suelektrolit dengesinde bozulmalara yol açabilir. Sıvı ve elektrolit dengesinde ortaya çıkabilecek olası bozuklukları engellemek için rutin kontrol uygun bir önlemdir. İdrarda ve dışkıda pembe kırmızı renk değişikliğine neden olabilir. Emzirme döneminde ve gebelikte kullanılması tavsiye edilmez.

Yan Etkileri:

 Nadiren Duyarlı kişilerde eritem, kaşıntı, yanma hissi, eritema multiforme benzeri deri döküntüleri gibi alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Akut aşırı dozda veya kronik kullanımda konfüzyon, düzensiz kalp atımı, kas krampları, yorgunluk ve halsizlik ile ortaya çıkan elektrolit dengesizliği görülebilir. Diyare,bulantı, kusma, perianal irritasyon oluşturabilir. Steatore, proteinüri,hematüri ve anüri ile sistemik lupus benzeri sendrom nadiren bildirilmiştir. İdrar Ve dışkıda pembe kırmızı renk değişikliğine neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer Laksatifler gibi bağırsak pasajını hızlandırdığı için, birlikte kullanılan ağız yoluyla alınan ilaçların emilimlerini azaltabilir. İdrarda pembe renk oluşturan kalitatif idrar keton testleriyle etkileşebilir. İdrarda ürobilinojen testlerinde yalancı pozitiflik verebilir.

Doz Önerisi:

 Genel kullanım dozu 30-270 mg'dir. Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde gece yatarken 1-3 tablet alınır. İlk Defekasyon, ilacın alınmasından 4 ile 8 saat sonra beklenmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...