Lanvis

Lanvis

Lanvis nedir ne için kullanılır, Lanvis nasıl kullanılır, Lanvis ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Tioguanin

Ambalaj:

 40 mgx25 tablet.

Endikasyon:

 Akut lösemi,özellikle akut myeloid lösemi ve akut lenfoblastik lösemi tedavisinde endikedir.Aynı Zamanda kronik granülositik lösemi tedavisinde de kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tedavideortaya çıkabilecek komplikasyonlara gö-re yarar/zarar ilişkisiningöz önüne alınması gerekir.

Uyarılar:

 Tioguanin, ancak bu tür ilaçların uygulanmasında deneyimli doktorların denetimi altında kullanılabilecek aktif bir sitotoksik ajandır. Tioguaninin gebelik süresinde özellikleilk 3 ay içinde kullanımından mümkün olduğu kadar kaçınılmalıdır.Anne sütünde tioguanin veya metabolitleri olduğu bildirilmemiş olmakla birlikte tioguanin uygulanan anneler emzirmemelidir.

Yan Etkileri:

 Tioguanin Kombine tedavinin bir parçası olduğu için, görülen yan etkileri yalnızca bu ajana bağlamak mümkün değildir. Tioguaninin de yer aldığıtedavilerde gastrointestinal intolerans, stomatit, bağırsak nekrozu ve perforasyonu, karaciğer fonksiyon bozukluğu ve sarılık, karaciğer veno oklüzif hastalığının meydana geldiği kaydedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Busulfan ve tioguanin kombine tedavisi sonucunda, nodüler rejeneratif hiperplazi, portal hipertansiyon ve özofagus varisi gelişmiştir.

Doz Önerisi:

 İndüksiyon dozu günde 1-2’ye bölünmüş dozlar halinde 100-200 mg/m2 vücut yüzeyi kadardır. Sürek dozu günde 1-2’ye bölünmüş dozlar halinde 60-200 mg/ m2’dir. Tedavi süresi hastanın durumuna göre ve kullandığı diğer sitotoksik ajanların özelliklerine göre değişir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...