Lantus OptiPen

Lantus OptiPen

Lantus OptiPen nasıl kullanılır, Lantus OptiPen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

SC Enjeksiyon Solüsyonu

İnsülin glarjin 100 U/mL

Ambalaj:

 3 mLx5 kartuş.

Lantus OptiSet

SC Enjeksiyon Kalemi

İnsülin glarjin 100 U/mL

Ambalaj:

 5 enjeksiyon kalemi (her kalem içinde 3 mL’lik (300 IU) kartuş bulunur.

Endikasyon:

 Tip 1 diyabetli yetişkin ve 6 yaş ve üzerindeki çocuk hastalarda ve uzun etkili insülinin gerekli olduğu Tip 2 diyabetli yetişkin hastalarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 İnsülin Glarjin veya formülündeki yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Lantus,güvenilirlik ve etkinliğiyle ilgili yeterli deneyim olmadığından, 6 yaşın altındaki çocuklarda, karaciğer yetmezliği olan hastalarda veya orta/şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda uygulanmamalıdır. Hipoglisemik epizodların özel klinik anlam taşıyabileceği hastalarda dikkatli olunmalı ve kan şekeri izlenmesinin yoğunlaştırılması tavsiye edilmelidir. Eşlik eden bir hastalık diyabetik ketoasidoz riski nedeniyle yoğun metabolik izlemeyi gerektirir. Gebe Ve emziren kadınlarda kullanımına ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Önceden Var olan veya gestasyonel diyabeti olan hastalarda tüm gebelik süresince iyi metabolik kontrolün sağlanması önemlidir.

Yan Etkileri:

 Hipoglisemi;insülin dozu insülin gereksinimine göre çok yüksekse ortaya çıkabilir. Şiddetli Hipoglisemik ataklar, özellikle tekrarlayan ataklar ise nörolojik hasarlara yol açabilir. Uzayan veya şiddetli hipoglisemik epizodlar yaşamı tehdit edici olabilir. Kan şekeri düzeyinde ani düzelme sağlayan yoğun insülin tedavisi diyabetik retinopatinin geçici bir süre için kötüleşmesine neden olabilir.Enjeksiyon yerinde lipodistrofi oluşabilir ve lokal olarak insülin absorpsiyonu gecikebilir. Lantus içeren tedavi şemalarında, enjeksiyon yerinde kızarıklık,ağrı, kaşıntı, ürtiker, şişme veya enflamasyon gibi reaksiyonlar görülebilir,bunlar çoğunlukla birkaç gün veya hafta içinde kaybolur. Ani gelişen alerjik reaksiyonlar nadir olarak görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Çok Sayıda madde glukoz metabolizmasını etkiler ve Lantus’un dozunun ayarlanması gerektirebilir.

Doz Önerisi:

 Lantus, her gün aynı saatte olmak şartıyla, günün herhangi bir saatinde, günde bir kez uygulanmalıdır. İnsülin glarjin dozu duygulanım zamanı kişiye göre ayarlanmalıdır. Tip 2 diabetes mellitus hastalarında, Lantus oral etkili antidiyabetiklerle beraber uygulanabilir.Bazal insülinle tedavi şemasını günde iki kez NPH insülin den, günde tek doz Lantus’la değiştiren hastalar, gece ve sabah erken saatlerde hipoglisemi riskini azaltmak için, tedavinin ilk haftalarında günlük bazal insülindozlarını %20-30 oranında azaltmalıdırlar. Subkutan uygulanır. İntravenöz Uygulanmamalıdır.Lantus Başka bir insülinle karıştırılmamalı veya seyreltilmemelidir Kartuş içindeki solüsyon berrak ve renksizse, görülebilir herhangi bir katı parçacık içermiyorsa ve su görünümünde ise kullanınız.Kalemin içine yerleştirmeden önce,Lantus OptiPen 1-2 saat oda sıcaklığında tutulmalıdır. Enjeksiyondan önce kartuştaki hava kabarcıkları çıkarılmalıdır.Kalem kullanım talimatları dikkatle takip edilmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...