Lopid

Lopid

Lopid nedir ne için kullanılır, Lopid nasıl kullanılır, Lopid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Gemfibrozil

Ambalaj:

 600 mg x 30 ve 100 tablet.

Endikasyon:

 Kandaki Kolesterol yüksekliği, karma dislipidemiler ve kanda trigliserid yüksekliği (Fredrickson sınıflandırmasına göre IIa, IIb, ve IV tipi hiperlipidemiler) gösteren hastalarda, koroner kalp hastalığı ve miyokard infarktüsüne karşı primer koruma tedavisinde ve diğer dislipidemiler (Fredrickson III ve V tipi dislipidemiler, diyabet ile birlikte görülen dislipidemiler ve ksantoma dislipidemiler)tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Karaciğer ve ileri derecede böbrek fonksiyon bozuklukları bulunan bireylerde, biliyer siroz olgularında ve safra kesesi hastalıklarında kontrendikedir. Gemfibrozile karşıduyarlı olgularda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gemfibrozil kolesterolün safraya geçişini artırabilir ve safra kesesi hastalıklarıyla safra taşları oluşmasına yol açabilir.Tedaviden önce hastalara uygun diyet ve diğer önlemler (kilo verme,egzersiz) önerilmeli, diabetes mellitus hipotiroidi olgularında esas hastalıklar tam olarak kontrol altına alınmalıdır.Gebeler, emziren anneler ve çocuklar emniyeti kanıtlanmamıştır.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, dispepsi, karın ağrısı, meteorizma, diyare şeklinde gastrointestinal etkiler;baş ağrısı, yorgunluk, hipoestezi, parestezi, tat değişikliği gibiSİN sistemiyle ilgili yan etkiler çok nadir olarak görülür. Katarakt,periferik damar hastalıkları, miyalji, rabdomiyoliz, viral ve bakteriyel enfeksiyon oluşması çok enderdir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikoagülanlarla etkileşir.Lovestatinle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Ortalama doz, günde 2 kez 1 Tablettir. Tabletler,sabah ve aksamları, yemekten önce bir miktar sıvı ile alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...