Lumigan

Lumigan

Lumigan nedir ne için kullanılır, Lumigan nasıl kullanılır, Lumigan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Bimatoprost 0.3 mg/mL

Ambalaj:

 3 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Kronik Glokom ve oküler hipertansiyon hastalarında yüksek göz içi basıncının düşürülmesi amacıyla monoterapi ajanı olarak ya da topikal beta blokerler ile yeterince kontrol altına alınamayan hastalarda beta blokerlere ek tedavi ajanı olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bimatoprost Karşı aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bimatoprost ile tedavi sırasında, göz renginde (iriste kahverengi pigment miktarında artış), göz kapağı derisinde ve kirpiklerde kalıcı değişiklikler olabilir. Ayrıca, kirpiklerin sayısında ve/veya uzunluğunda artış olabilir (gözler arasında farklılık olabilir). İntraoküler inflamasyon olan hastalarda, afakik hastalarda, yırtık arka lens kapsülü olan psödofakik hastalarda veya makula ödemi risk faktörü olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.Gebelik sırasında kesinlikle gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.Emziren annelerde kullanılması önerilir. İlaç verildiğinde geçici bir görme bulanıklığı söz konusu olursa,hastanın araba sürmeye veya makine kullanmaya başlamadan önce görmesi tekrar netleşene kadar beklemesi gerekir.

Yan Etkileri:

 Konjunktival Hiperemi, kirpiklerde uzama ve oküler kaşıntı, alerjik konjonktivit, astenopi,blefarit, konjunktival ödem, kornea erozyonu, kirpiklerde koyulaşma, göz kapağında kızarıklık ve kaşıntı, oküler ağrı, yabancı cisim hissi, iris pigmentasyonunda artış, yanma, oküler kuruluk, oküler irritasyon, fotofobi,perioküler deri pigmentasyonu, yüzeysel noktalı keratit, göz yaşarması, görme bozukluğu ve görme keskinliğinin kötüleşmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bimatoprost Sistemik konsantrasyonları oküler dolamadan sonra son derece düşük olduğundan,insanlarda ilaç etkileşimleri beklenmemektedir.

Doz Önerisi:

 Monoterapide veya adjuvan tedavide kullanıldığında,tavsiye edilen doz, etkilenen gözlere günde bir kez akşamları bir damla Lumigan’dır. Birden fazla topikal oftalmik ilaç kullanıldığı takdirde, ilaçların en az 5 dakika ara ile uygulanması gerekir.Lumigan Koruyucu olarak benzalkonyum klorür içerdiğinden, kontak lensler gözdeyken uygulanmamalıdır. Kontakt lensler ilacın verilmesinden 15 dakika sonra tekrar takılabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...