Luminal

Luminal

Luminal nedir ne için kullanılır, Luminal nasıl kullanılır, Luminal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Fenobarbital

Ambalaj:

 100 mgx10 tablet.

Endikasyon:

 Status epileptikus,epilepsi, kalp enfarktüsü, eklampsi ve spastik durumların sürekli tedavisi, hiperemezis gravidarum, tetani ve spazmofili, tetanus,morfini bıraktırma tedavisinde ve şiddetli uykusuzluk hallerinde hipnotik olarak, boğmaca öksürüğünün kombine tedavisi, korea minor, anjina pektoris, hipertiroidi ve klimakterium daki gerilimlerde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Şiddetli Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan ve akut porfirili hastalarda, alkol, uyku ilaçları, analjezikler ve psikotrop maddelerle olan akut zehirlenmeler, ağır miyokard harabiyeti, hipoadrenalizm,hiperkinesis, kontrol edilemeyen ağrılar ve anamnezde obstrüktif solunum yolu hastalığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bağımlılık yapabilir.Makine ve araç kullananlarda ve yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Alkolle birlikte kullanılmamalıdır.Plasenta bariyerini aşar, gebelerde kullanılmamalıdır.Az miktarda anne sütüne geçer.

Yan Etkileri:

 Sık olarak sedasyon, nadir olarak ortaya çıkmakla birlikte tıbbi gözetim gerektiren mental konfüzyon, mental depresyon, nefes almada güçlük hipersensitivite reaksiyonları (ciltte döküntü), nedeni bilinmeyen boğaz ağrısı ve ateş, olağan dışı kanama ve çürükler (trombositopeni), eksitasyon(paradoksal reaksiyon), yorgunluk, halsizlik (hipotansiyon megaloblastik anemi), kalp atım sayısında azalma (SSS depresyonu), deri ve gözlerde sarılık (hepatik disfonksiyon) gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 oral antikoagülanlar,glukokortikoidler, oral kontraseptifler, fenitoin, griseofulvin,rifampisin, fenotiyazinler, siklosporin, doksisiklin, fenilbutazon,metronidazol, teofilin, karbamazepinin plazma düzeylerini düşürerek etkilerini azaltır.

Doz Önerisi:

 Luminal Tablet: Yetişkinler için bir kerede en fazla 0.4 g, bir günde ise 0.8 g olup, ortalama günlük doz 0.1-0.4 g’dir.Luminaletten Tablet: Yaş, vücut ağırlığı ve endikasyona göre doz 1 tabletten maksimum 8 tablete kadar, güne bölünerek alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...