Maxaljin

Maxaljin

Maxaljin nedir ne için kullanılır, Maxaljin nasıl kullanılır, Maxaljin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Flurbiprofen

Ambalaj:

 100 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Romatoid artrit ve osteoartrit gibi kronik romatizmal hastalıkların semptomlarının akut veya uzun süreli tedavisi, çeşitli cerrahi operasyonlar ve yumuşak doku travmalarına bağlı ağrı ve inflamatuar semptomların giderilmesi ve dismenore.

Kontrendikasyon:

 Flurbiprofene karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde;aspirin veya diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçların astım, ürtiker veya diğer alerjik reaksiyonlara yol açtığı bilinen kişilerde; dendritik keratiti olanlarda ve gebeliğin 3. trimesterinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu bulunan, geçmişte böbrek veya karaciğer hastalığı geçirmiş kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Flurbiprofen, kardiyak dekompansasyonu,hipertansiyon ve benzeri hastalıkları bulunan kişilerde sıvı retansiyonu ve ödem görülme olasılığına karşı dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde Kullanılması önerilmez. Laktasyonda kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri:

 Dispepsi, mide bulantısı, kusma,abdominal ağrı, gaz yakınmaları, diyare, konstipasyon, ürtiker,baş dönmesi, sinirlilik, kulak çınlaması, bulanık görme, rinit, vücut ağırlığı değişimleri görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Flurbiprofen, furosemid gibi diüretiklerin etkisini azaltabilir. Antikoagülan ilaç kullanan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır. Flurbiprofen ve aspirinin birlikte uygulanması durumunda flurbiprofenin serum konsantrasyonlarında yaklaşık %50 düşüş olduğu bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Önerilen günlük doz, bölünmüş dozlar halinde 150-200 mg’dir. Semptomların şiddetine bu doz toplam 300 mg’ye çıkarılabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...