Megace

Megace

Megace nedir ne için kullanılır, Megace nasıl kullanılır, Megace ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Megestrol asetat

Ambalaj:

 160mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Megestrol asetat; ilerlemiş meme veya endometrium kanserlerinin (tekrarlayan, cerrahi girişimde bulunmayan veya metastazlı hastalıklar) hafifletici tedavisi için endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelik teşhisinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Megestrolün diğer tüm neoplastikhastalıklarda kullanımı önerilmez.Önerildiği şekilde kullanılırsa, megestrol kullanımı için spesifik önlemler yoktur. Tekrar eden veya metastazlı kanser için tedavi edilen herhangi bir hastanın yakın denetimi gerekir.Tromboflebit geçirmiş olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Kilo artışı megestrolün sıkraslanan bir yan etkisidir. Trombofili Bit ve pulmoner emboliyi içeren tromboembolik olgu nadiren kaydedilmiştir. Bulantı ve kusma,ödem, adet dışı kanama, dispne, tümör yayılması (hiperkalsemili ve hiperkalsemi siz), hiperglisemi, alopesi, karpal tünel sendromu ve döküntü de bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Meme kanserinde tek veya bölünmüş dozlar halinde 160 mg/gün; endometrium kanserinde tek veya bölünmüş dozlar halinde 40-320 mg/gün dozunda uygulanır.Megace’in etkinliğinin belirlenmesi için en az 2 aylık sürekli tedavi yeterli bir süre sayılmaktadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...