Metrodin HP

Metrodin HP

Metrodin HP nedir ne için kullanılır, Metrodin HP nasıl kullanılır, Metrodin HP ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Metrodin HP Ampul

Serono

Ürofollitrofin(High Purified)

Metrodin HP Ambalaj: 

  • 75 IU: 1 liyofilize Ampul ve 1 mL lik sodyum klorür içeren 1 çözücü ampul
  • 150 IU: 1 liyofilize Ampul ve 1 mL lik sodyum klorür içeren 1 çözücü ampul.

Metrodin HP Endikasyon:

  • Kadında: Bazı gonadal fonksiyon bozukluğu durumlarında foliküler gelişmeyi ve steroid yapımını uyarmak amacıyla; yardımlaüreme programlarında multipl foliküler gelişmeyi desteklemek amacıyla kullanılır.
  • Erkekte: Hipogonadotropik hipogonadizme bağlı spermatojenezbozukluğunda Sertoli hücrelerinin stimülasyonu için FSH un yerine konması amacıyla uygulanır.

Metrodin HP Kontra Endikasyon:

Over, testisve hipofiz tümörleri varlığında kontrendikedir.

Metrodin HP Uyarılar:

Gonadotrofin müstahzarlarıyla ovülasyon indüksiyonusonrası oluşan gebeliklerde artmış bir çoğul gebelik riski vardır.Hastaların gonadlarının yetersiz endojen stimülasyonu nedeniyle tedavisine başlanmadan önce, genital organlarda anatomik anormallikolmadığı muayeneyle saptanmalıdır.

Metrodin HP Yan Etkileri:

Üriner gonadotrofin müstahzarlarının kullanımıyla ilgili olarak çok nadir alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir. Bunlar çoğunlukla enjeksiyon bölgesinde ağrı ve kızarıklıkla döküntüve ateş gibi genel reaksiyonlardır.

Metrodin HP İlaç Etkileşimleri:

Klinik açıdan önemli bir etkileşim ya da geçimsizlik bilinmemektedir.

Metrodin HP Doz Önerisi:

  • Yaygın olarak kullanılan bir dozaj rejimi, günde75-150 IU FSH ile başlar ve 7 veya 14 günlük aralıklarla 37.514 (75 IU’yekadar) artırılır veya azaltılır.
  • Eğer hasta 4 haftalık tedaviye yeterli yanıt vermezse,siklus durdurulmalıdır.
  • Optimal bir yanıt elde edilince, son Metrodin HP uygulanmasından 24-48 saat sonra10.000 IU hCG ye kadar tek intramusküler enjeksiyon uygulanmalıdır.
  • Süperovülasyon için dozaj rejimi, siklusun 2. veya 3. gününden başlayarak,günde 150-225 Iu Metrodin HP uygulanmasıdır. SC veya IM enjeksiyon yoluylakullanılır. Toz, kullanımdan hemen önce, birlikte bulunan seyrelticiile sulandırılmalıdır. Büyük hacimlerdeki enjeksiyonlardan sakınmakiçin 5 ampule kadarMetrodin HP, 1 mL seyrelticide çö-zülebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...