Metsil

Metsil

Metsil nedir ne için kullanılır, Metsil nasıl kullanılır, Metsil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

Simetikon

Ambalaj:

 66.6 mg/mLx30 mL’lik ambalaj.

Endikasyon:

 Sindirimkanalında aşırı gazın yarattığı ağrı durumlarını dindirmek içinkullanılır. Gaz tutulmasının sorun yaratabileceği durumlarda,örneğin hava yutulması, fonksiyonel dispepsi, postoperatif gazgerginliği, peptik ülser, spastik ya da irritabl kolon, divertikülit,postkolesistektomi sendromu, kronik kolesistit, karın içi röntgençekimlerinde (safra kesesi, bağırsak, böbrek gibi) mide bağırsakkanalındaki gaz birikimlerini gidererek yardımcı tedavi ajanıolarak kullanılır.

Doz Önerisi:

 MetsilDamla: Yenidoğan süt çocuklarına (2 yaş altı) günde4 kez 8 damla (20 mg); 2 yaş üstündeki çocuklara günde 4 kez 15 damla(40 mg), yemeklerden sonra ve yatarken su ile veya bebeğin herhangibir içeceğine karıştırılarak verilebilir.Metsil Süspansiyon: 12 yaş üzerindekilerve erişkinlere günde 4 kez, yemeklerden sonra ve yatarken 10 mL verilir.Gerektiğinde günde 50 mL ya da hekimin önerisiyle daha yüksek miktarlaraçıkılabilir. 2-12 yaş arasındakilere günde 3-4 kez 5 mL (40 mg); 2 yaşınaltındaki çocuklara günde 3-4 kez 2.5 mL (20 mg) verilir.Metsil Fort Tablet: Yemeklerdensonra ve yatarken olmak üzere günde 4 kez 80 mg verilir. Hekim önerisiolmaksızın kullanılan günlük doz 500 mg’yi geçmemelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...