Miyorel

Miyorel

Miyorel nedir ne için kullanılır, Miyorel nasıl kullanılır, Miyorel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Metokarbamol 375 mg, parasetamol 300 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Travmatik Eklem ve kas ağrıları, burkulma, kırık gibi nedenlere (özellikle sportif nedenler, iş kazaları) meydana gelen ağrılı spazmlar, lumbago,miyalji artralji gibi analjezik ve miyorelaksan etkinin gerekliolduğu durumlarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Maddelerden herhangi birisine aşırı duyarlı olanlarda, gebelikte,12 yaşından küçüklerde, epilepsi, Myastenia graviste kontrendikedir.

Uyarılar:

 Karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizliklerinde dikkatle kullanılmalıdır. Uyku hali ve uyuşukluk yapabileceğinden motorlu araç kullananlarla çalışanlar uyarılmalıdır.Emziren annelere verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Baş dönmesi,sersemlik ve seyrek olarak bulantı olabilir. Ender olarak da uyuşukluk,bulanık görme, baş ağrısı, ateş, ürtiker ve deri döküntüsü, çok nadir olarak kanlı veya bulanık idrar, hematolojik bozukluklar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol ve özellikle yüksek dozlarda barbitüratlar, antikonvülzanlar, antikoagülanlar, aspirin ve diğer salisilatlar ve nonsteroid antienflamatuar analjezikler, anestezikler,santral sinir sistemi depresörleri, MAO inhibitörleri, narkotikanaljeziklerlebirlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 12 yaşından büyük çocuklara ve yetişkinlere günde 3-4 kez 2 Tablet verilir.Yaşlı hastalarda erişkin dozunun yarısı önerilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...