Microgynon

Microgynon

Microgynon nedir ne için kullanılır, Microgynon nasıl kullanılır, Microgynon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Microgynon Draje

  • Etinilestradiol 0.03 mg
  • Levonorgestrel 0.15 mg

Microgynon Ambalaj:

 21 draje.

Microgynon Endikasyon:

Önerildiği Şekilde uygulandığında, normalde döllenme için bir yumurtanın olgunlaşması önlenir. Rahim boynu salgısı, erkek tohum hücrelerinin geçişini zorlaştıracak şekilde katılaşır. Bun-dan başka rahim içi derisi,döllenmiş bir yumurtanın kabulü için yeterli derecede hazırlanmaz.Böylece, çeşitli yönlerden gebelik önlenmiş olur.

Microgynon Kontrendikasyon:

Kombineoral kontraseptifler aşağıda belirlenen durumlarda kullanılmamalı; ilk kezkombine oral kontraseptif kullanırken aşağıdaki durumlardan herhangi birinin görülmesi halinde kullanım derhal durdurulmalıdır: Tromboz varlığı ya daöyküsü; bir tromboz prodromunun varlığı ya da öyküsü; damar tutulumlu diabetes mellitus; venöz veya arteriyel tromboz için risk oluşturan şiddetli veya çok sayıda faktörün varlığı bir kontrendikasyon oluşturabilir; şiddetli karaciğer hastalığı varlığı veya öyküsü; benign veya malign karaciğer tümörü varlığı yada öyküsü; eğer seks steroidlerinden etkileniyorsa genital organların veya memelerin bilinen ya da şüpheli malign hastalıkları; tanı konmamış vajinal kanama; gebelik varlığı ya da şüphesi; bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı k.

Microgynon Uyarılar:

Laktasyon,miktarda azalmaya ve sütün bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden, kombineoral kontraseptifler tarafından etkilenebilir. Bu yüzden emziren anne bebeğini sütten kesinceye kadar kombine oral kontraseptif kullanımı genellikle önerilmelidir.

Microgynon Yan Etkileri:

Memede Hassasiyet, ağrı, salgı; baş ağrısı, migren, libidoda değişiklikler, depresif duygu durumu, kontakt lense toleranssızlık, bulantı, kusma, vajinal salgıda değişiklikler,çeşitli deri hastalıkları, sıvı tutulumu, vücut ağırlığında değişiklik, aşırı duyarlılık reaksiyonu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sekshormonlarının klirensinde artmayla sonuçlanan ilaç etkileşmeleri, çekilme kanamalarınave oral kontraseptifin başarısızlığına neden olabilir. Bu etki hidantoinler,barbitüratlar, primidon, karbamazepin ve rifampisin ile gösterilmiştir.Okskarbazepin, topiramat, felbamat ve griseofulvin hakkında da kuşkular vardır.

Microgynon Doz Önerisi:

  • Drajeler, paketin üstünde gösterildiği yönde, her gün yaklaşık aynı zamanda bir miktar suyla alınmalıdır.
  • Birbirini izleyen 21 gün boyunca her gün bir draje alınır.
  • Her bir sonraki pakete 7 günlük, sıklıkla çekilme kanamasının izlendiği, draje alınmayan dönemi takiben geçilir.
  • Bu kanama genellikle son drajenin alınmasını takiben 2.-3. gün başlar ve bir sonraki pakete başlandığında kesilmemiş olabilir.
  • Eğer kullanıcı drajesini almakta 12 saatten daha az geç kalmışsa, kontraseptif koruyuculuk azalmaz.
  • Hatırlanır hatırlanmaz draje alınmalı ve sonraki drajeler de her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...