Molit

Molit

Molit nedir ne için kullanılır, Molit nasıl kullanılır, Molit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Hiyosin n butilbromür

Ambalaj:

 20 mg/1 mL x 6 ampul.

Endikasyon:

 Gastrointestinal Sistem spazmlarında, biliyer sistem spazm ve diskinezisi de, ürogenital sistem spazmlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Hiyosin Butilbromür Karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu gösteren kişiler, megakolon ve myasthenia gravis, kontrendikasyonları dır.

Uyarılar:

 Olası antikolinerjik komplikasyon riski nedeniyle, dar açılı glokom eğilimi olan hastalarda, intestinal ya da üriner obstrüksiyon ve taşiaritmi eğilimi olanlarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Neonatlarda toksik etkilidir. Gebelik sırasında,özellikle gebeliğin ilk üç ayı içinde, ilaç kullanımıyla ilgili genel uyarılar dikkate alınmalıdır. Emzirme dönemi içinde güvenirliğini gösteren çalışmalar yapılmıştır. Bununla birlikte, bebek üzerinde yan etkiler bildirilmemiştir.

Yan Etkileri:

 Kserostomi,dishidroz, taşikardi, olası idrar retansiyonu ve akomodasyon bozuklukları gibi antikolinerjik yan etkiler görülebilir de bu etkiler genellikle hafiftir ve kendiliğinden geçer. Başta deri reaksiyonları olmak üzere çok seyrek olarak alerjik reaksiyonlar ve dispne görüldüğü bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Trisiklik Antidepresanlar, antihistaminikler, kinidin, amantadin ve disopiramid antikolinerjik etkilerini artırabilir. Metoklopramid gibi dopamin antagonistleri ile birlikte kullanıldığında, her iki ilacın gastrointestinal kanal üzerindeki etkileri azalır.b Adrenerjik ilaçların taşikardik etkilerini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Akut kolik nöbetlerinde, günde birkaç kez SC, İM veya yavaş IV enjeksiyon şeklinde uygulanabilir. Küçük çocuklarda,şiddetli ağrı durumlarında günde 3 kez ¼ Ampul uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...