Muconex

Muconex

Muconex nedir ne için kullanılır, Muconex nasıl kullanılır, Muconex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Efervesan Tablet

Asetilsistein

Ambalaj:

 600 mg x 10 efervesan tablet.

Endikasyon:

 Yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner hastalıklarda, bronşik sekresyon bozukluklarının tedavisinde endikedir.Asetil sisteinin asetaminofen(parasetamol) zehirlenmelerinde karaciğer harabiyetini azaltıcı etkisi de vardır.

Kontrendikasyon:

 Asetilsistein Aşırı duyarlı olduğu bilinen kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gastroduodenal ülser durumlarında,ayrıca asetil sisteinin verilmesinden sonra bronşiyal sekresyonda belirgin bir artış olabilir. Asetil sisteinin anne sütüne ve fetüse geçmesi ile ilgili yeterli veri olmadığından, gebelerde ve emzirenlerde zorunlu nedenler olmadıkça kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Kusma ve bulantı tipinde gastrointestinal bozukluklar, stomatit ve rinore(burun akıntısı), ürtiker, baş ağrısı, kulak çınlaması, nadiren alerjik deri reaksiyonları oluşturabilir. Özellikle astmatik hastalarda bronkospazm yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Mukomodifikatör Bronşik Ler, atropinik sekresyon kurutucu maddeler ve antitüssiflerle birlikte alınmamalıdır. Tetrasiklinler (doksisiklin hariç), ayrı ayrı periyotlarda ve asetilsistein den en az 2 saatlik aralıkla uygulanmalıdır.

Doz Önerisi: 

Muconex Efervesan Tablet: Yetişkinler ve 14 yaş üzeri çocuklara günde bir kez 1 tablet (600 mg asetilsistein) veya günde iki kez ½ tablet suda eritilerek içilir. 6-14 yaş arası çocuklara günde 1 kez ½ tablet suda eritilerek içirilir.Her Efervesan Tablet 311 mgsodyum içermektedir. Düşük sodyum diyeti nde olan hastalarda sodyum içeriği dikkate alınmalıdır.

Muconex Şurup:

 Solunum Yolu hastalıklarında artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacı ile 2 yaşın altındaki çocuklarda 200 mg/gün (5 mL/gün), iki eşit dozda, 7 yaşına kadar olan çocuklarda 400 mg/gün (10 mL/gün), iki eşit dozda, 7 yaşından büyüklerde ve erişkinlerde; 600 mg/gün (15 mL/gün), bir kerede veya üç eşit doza bölünerek, semptomlarda iyileşme sağlanıncaya dek (8-10 gün)kullanılması önerilir. Parasetamol zehirlenmesinde antidot olarak yükleme dozu 140 mg/kg, sürek dozu 4 saatte bir 70 mg/kg (17 doz) şeklinde kullanılabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...