Musilaks

Musilaks

Musilaks nedir ne için kullanılır, Musilaks nasıl kullanılır, Musilaks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Fenolftalein

Ambalaj:

 250 mg x 20 tablets.

Endikasyon:

 Laksatif Olarak akut ve kronik fonksiyonel kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Fenolftaleine Karşı duyarlılığı olanlar ile apandisit veya apandisit belirtileri,teşhis edilmemiş rektal kanama, bağırsak tıkanması, dışkı sertleşmesi,kolestomi ve ileostomi hallerinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Genel olarak laksatifler kesin endikasyon olmadıkça kullanılmamalıdır. Genel olarak laksatifler önemli bir endikasyon olmadıkça 8-10 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Fenolftalein feçes veya idrar alkali ise kırmızı veya pembe renge boyar.

Yan Etkileri:

 Alerjik deride-küntüleri, özellikle fiks eritem görülebilir. Stevens Johnson sendromu ve trombositopenik purpura yaptığı bildirilmiştir. Epitelhücrelerinde zedelenmeye neden olabilir. Sıvı ve elektrolit eksikliğine yol açabilir. Karın ağrısı, diyare, bulantı, kusma, hafif kramplar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Fenolftalein Bağırsak yoluyla potasyum kaybını artırdığından potasyumlu müstahzarların,spironolakton ve triamteren gibi potasyum tutucu diüretiklerin etkisini azaltabilir. Diğer diüretikler ve kortikosteroidler neden olduğu potasyum kayıpları ise artabilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde akşam yemeğinden 2 saat önce 1 Tablet ve 9-15 yaş arası çocuklarda ½ Tablettir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...