Myralon

Myralon

Myralon nedir ne için kullanılır, Myralon nasıl kullanılır, Myralon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Etinilestradiol 0.02 mg, desogestrel 0.15 mg

Ambalaj:

 21 tablet.

Endikasyon:

 Gebeliği Önlemede kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gebelik,kardiyovasküler ya da serebrovasküler bozukluklar, ağır hipertansiyon,ağır karaciğer bozuklukları ya da özgeçmişte bu durumların varlığı ve karaciğer fonksiyon testlerinin normal dönmemiş olması; kolestatik sarılık; özgeçmişte gebelik sarılığı ya da steroid kullanımına bağlı sarılık; Rotor sendromu ve Dubin Johnson sendromu, östrojene bağlı tümör varlığı ya da kuşkusu, endometrium plazisi, nedeni teşhis edilmemiş vajinal kanama, porfiria, hiperlipoproteinemi,özellikle kardiyovasküler hastalıklara yol açabilecek diğer risk faktörleri varlığında, özgeçmişte gebelik sırasında ya da steroid kullanımında şiddetli pruritus ya da herpes gestationis varlığında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Herhangi bir tromboembolik olay belirtisinde ilacın kullanımına hemen son verilmelidir.Sigara içenlerde vasküler hastalıkların riski artar. Oral kontraseptifleri uzun süre kullananların, diğer bütün kadınlar gibi, yılda bir kere vajinal smearı içine alan jinekolojikbir kontrolden geçmesi gereklidir.

Yan Etkileri:

 Ara kanaması, ilaç alımından sonra amenore, serviks salgısında değişiklik, uterus fibromların büyüme, endometriozisin ağırlaşması, belli bazı vajinal enfeksiyonlar,memelerde duyarlılık, ağrı, büyüme salg, bulantı, kusma, kolelitiazis,kolestatik sarılık, tromboz, hipertansiyon, kloazma, eritema nodosum,döküntü, kontakt lens kullananlarda korneada rahatsızlık, baş ağrısı,migren, mizaç değişikliği gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikonvülzanlar,barbitüratlar ve antibiyotiklerle etkileşebilir. Aktif kö-merve bazı laksatiflerle birlikte kullanıldığında oral kontraseptiflerin güvenirliği azalır ve düzensiz kanamalar görülebilir. Oral kontraseptifler glukoz toleransını azaltabilir ve diyabetiklerde insülin ya da diğer antidiyabetik ilaçlara gereksinimi artırabilir.

Doz Önerisi:

 Adet kanamasının birinci gününden itibaren her gün aynı saatte 21 gün kesintisiz günde 1 Tablet alınır. 7 günlük ilaçsız aradan sonra yeni kutuya başlanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...