Neofedrin

Neofedrin

Neofedrin nedir ne için kullanılır, Neofedrin nasıl kullanılır, Neofedrin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Efedrin 6.25 mg, gliseril gayakolat 100 mg

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Hafif ve orta dereceli bronşiyal astım, alerjik astım,kronik bronşit, ameliyat sonrası bronkospazm, amfizem, korpulmonole gibi bronşdilatasyonu ve ekspektorasyona gereksinim duyulan solunum yolurahatsızlıklarındaki öksürük ile sigara içenlerin tahriş öksürüklerinin giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Ağır hipertansiyon ve ciddi koroner arter hastalığı olanlara verilmemelidir.Gebelerde ve emzirenlere verilmemelidir.

Uyarılar:

 Uyuma zorluğu bulunanlar, gece kullanmaktan kaçınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Yüksek dozlarda alındığında kusma, bulantı, diyare, baş ağrısı, sancılı idrara çıkma, sinirlilik,uyuyamama, deri döküntüsü görülebilir. Doz azaltıldığında bu durumlar ortadan kalkar.

İlaç Etkileşimleri:

 MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Büyüklere günde 3 kez 3 ölçek verilir. 6 yaşın üzerindeki çocuklara günde 3 kez 2 ölçek, altındakilere günde 3 kez 1 ölçek verilir. 2 yaşın altındaki çocuklar için hekim önerisi uyulur.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...