Nevakson

Nevakson

Nevakson nedir ne için kullanılır, Nevakson nasıl kullanılır, Nevakson ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM, IV

Seftriakson Disodyum

Ambalaj:

 0.5 g IMx 1 flakon ve 2 mL'lik %1 lidokain ampül

: : 1 g IM 1 flakon ve 3.5 mL'lik %1 lidokain ampül

: : 0.5 g IV x 1 Flakon ve 5 mL’lik çözücü su Ampulü

: : 1 g IV x 1 Flakon ve 10 mL’lik çözücü su Ampulü.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin yol açtığı sepsis, menenjit, dissemine Lyme borreliosis’i,abdominal enfeksiyonlar (peritonit, safra ve gastrointestinal sistem enfeksiyonları), kemik, eklem, yumuşak doku, cilt ve yara enfeksiyonları,solunum yolları enfeksiyonları, özellikle pnömoni, kulak burun boğaz enfeksiyonları, akut bakteriyel komplike olmayan otitis media, gonore dahil olmak üzere genital enfeksiyonlar, preoperatif enfeksiyon profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporinlere Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilinlerle sefalosporinler arasında çaprazduyarlık nedeniyle, penisiline aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde uygulanırkendikkatli olunmalıdır. Karaciğer ve böbrek işlev bozukluklarındaherhangi bir doz ayarlamasının gerekli olmadığı, ancak bu grup hastalardaolası bir birikimi önlemek amacıyla günde 2 gramın aşılmaması önerilir.Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılması önerilmez. Seftriakson Anne sütüne geçer; emziren kadınlarda kesin gerekmedikçe uygulanması önerilir.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyon Bölgesinde ağrı, ciltte kızarıklık, pruritus, diyare, bulantı,kusma, eozinofili, trombositoz, lökopeni, SGOT ve SGPT’de yükselme gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amsakrin,vankomisin, flukonazol ve aminoglikozidlerle geçimsizdir. Total beslenme solusyonları ve ayrıca Ringer solüsyonu gibi kalsiyum içeren solüsyonlar ve vankomisin ile birlikte enjeksiyonunda geçimsizlik söz konusudur.

Doz Önerisi:

 Genelde yetişkinler için önerilen günlük doz 1-2g’dir.Bu doz enfeksiyonu cinsine ve şiddetine göre ya bir kerede ya da eşit doza bölünerek 12 saat ara ile 2 kerede uygulanabilir.Total günlük doz hiçbir zaman 4 g’yi geçmemelidir.Çocuklar için menenjit dışında çeşitli ciddi enfeksiyonların tedavisinde önerilen günlük doz 50 mg 75 mg/kg’dir. 2 eşit doza bölünerek 12 saat ara ile uygulanmalı ve 2 g’yi geçmemelidir. 1-2 haftalık bebeklerde enzim mekanizması tam gelişmediğinden günde 20 mg 50 mg/kg doz uygulanmalı 50 mg/kg’yi geçmemelidir.Nevakson enjektabl ile tedaviye, enfeksiyon belirtileri kaybolana kadar en az iki gün devam edilmelidir. Ortalama tedavi süresi 4-14 gün arasında değişir ve ağır seyreden komplikasyonlu enfeksiyonlarda bu süre uzatılabilir. Menenjit tedavisinde günde 12 saat ara ile 2 eşit doz şeklinde uygulanan 100 mg/kg doz Nevakson enjektabl önerilmektedir. Başlangıç dozu olarak tek doz şeklinde 100 mg/kg uygulanabilir. Günlük doz 4 g’yi geçmemelidir.Komplikasyonsuz gonore tedavisinde 250 mg Nevakson enjektabl tek doz şeklinde IM yoldan uygulanmalıdır.Cerrahi profilakside önerilen doz, girişimden yarım saat 2 saat önce tek doz şeklinde 1 g’dir.Streptococcus pyogenes enfeksiyonları da en az 10 günlük bir tedavi gereklidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...