Nobateks

Nobateks

Nobateks nedir ne için kullanılır, Nobateks nasıl kullanılır, Nobateks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ambalaj:

 20 mgx10 ve 30 tablet.

Endikasyon:

 Romatoid Artrit, osteoartrit, artrit, ankilozan spondilit, eklem dışı hastalıklar,örn. tendinit, bursit, omuz periartriti -omuzel sendromu, kalça periartriti,burkulma ve incinmeler ile akut gutun semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Salisilat ve diğer nonsteroid antienflamatuar ajanların astım, rinit ve ürtiker gibi semptomları oluşturduğu hastalara; gastrit, gastrit ve duodenal ülser gibi hastalıkların olan veya daha önce bu hastalıkları geçiren kimselere de uygulanmamalıdır.Anestezi ve ameliyat öncesi yaşlı hastalara, böbrek yetmezliği riski bulunan ve kanama riski yüksek olan hastalara uygulanmamalıdır.Gastrointestinal istenmeyen etki riskini artıracak ından salisilatlar ve diğer steroid olmayan antienflamatuar ilaçlarla birlikte uygulanmasından kaçınılmalıdır.

Uyarılar:

 Antikoagülan ve/veya oral diyabetiklerin,hasta yakından izlenmediği sürece birlikte uygulamasından kaçınılmalıdır.Prostaglandin sentez inhibisyonu renal fonksiyonlar üzerine ters etki yapabilir. Tenoksikam trombosit kümelenmesini inhibe eder ve hemostazı etkileyebilir.Peptik ülser veya gastrointestinal kanama durumunda tenoksikam tedavisi hemen kesilmelidir. Baş dönmesi, sersemlik ve görme bozukluğu gibi araç kullanımını etkileyebilecek yan etkilerin görüldüğü hastalar araç ve makine kullanmaktan kaçınmaları konusunda uyarılmalıdır. Gebeliğin üçüncü trimesterinde kronik tedaviden kaçınılmalıdır. Emziren annelerin çocuklarında olası bir yan etki göz ardı edilmemeli ve şüphelenilen durumda ya bebek sütten kesilmeli veya ilaç bırakılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrik,epigastrik ve abdominal rahatsızlık, dispepsi, yanma, bulantı, baş dönmesi, baş ağrısı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 İstenmeyen Gastrointestinal reaksiyon nedeniyle, salisilatlar ve diğer NSaİİ’lerin birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Bazı NSaİİ’ler ve haftada 15 mg veya daha yüksek dozda metotreksatın birlikte kullanılması ağır metotreksat zehirlenmesine neden olabilir. NSaİİ’ler lityum renal klirensini azaltacağından, birlikte kullanılmaları plazma lityum düzeyinde artışa ve lityum zehirlenmesine neden olabilir.Tenoksikam potasyum tutucu diüretiklerle birlikte kullanılmamalıdır.Tenoksikam Drenerjik Blokerlerin ve ACE inhibitörlerinin antihipertansif etkisini azaltabilir. NSaİD’lerin heparin ile birlikte kullanımda, hemorajiriski artar (trombosit fonksiyonların inhibisyonu) ve NSaİD’lerde gastroduodenal mukus hasarı oluşabilir.b Bloker, siklosporin, rahim içi araç ve trombolitik ajanlar ile birlikte kullanımda özellikle önlem alınması gerekmektedir.

Doz Önerisi:

 Önerilen günlük doz 20 mg’dir (1 Tablet). Akut gut ataklarında ilk 2 gün 40 mg ve daha sonra 5 gün süreyle günde 20 mg uygulanır.Nobateks’in terapötik etkisi tedavi başlangıcında belirgin ise de, ilk 2 hafta içerisinde plazmada kararlı duruma ulaşıncaya kadar terapö-tik yanıtta progresif bir artış izlenir. Uzun süreli tedavinin gerektiği hastalarda sürek dozu olarak günde 10 mg (yarım Tablet) denenebilir. Daha yüksek dozlarda tenoksikamın terapötik etkinliği artmaz ancak yan etki riski artar.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...