Nootropil

Nootropil

Nootropil nedir? Nootropil ne için kullanılır, Nootropil nasıl kullanılır, Nootropil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nootropil Ampul IM/IV

Pirasetam

Nootropil Ambalaj:

 1g/5 mL x 12 ampul.

Nootropil Endikasyon:

Yaşlılarda Alzheimer hastalığı dışındaki hafıza, dikkat, konsantrasyon azalması gibi psikoorganik kognitif bozuklukların tedavisi; vazomotor veya ruhsal kaynaklı baş dönmeleri dışında vertigo ve denge bozuklukları; kortikal kaynaklı miyoklonus tedavisi ile çocuklarda logopedikler gibi uygun önlemlerle kombine olarak disleksi tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ağır böbrek yetersizliklerinde kullanılmamalıdır. Diyaliz uygulanmayan hastalar yüksek dozların kısa aralıklarla kullanılması önerilmez.

Nootropil Uyarılar:

 Trombosit agregasyonu üzerindeki etkisi nedeniyle,hemostaz, büyük cerrahi girişim ya da şiddetli hemoraji gibi altta yatan bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Pirasetam böbrekler yoluyla vücuttan atıldığında, böbrek yetmezliği olgularında dikkatli olunmalıdır.Kesin gerekmedikçe, gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Emzirme sırasında kullanımından kaçınılmalı ya da tedavi uygulanırken emzirmeye ara verilmelidir.Motorlu taşıt ve dikkat gerektiren araç kullanımı üzerinde bir etki göstermesi olasıdır ve dikkate alınmalıdır.

Nootropil Yan Etkileri:

Tedavinin Başında ajitasyon görülebilir. Baş dönmesi, baş ağrısı, ekstrapiramidal semptomlar ve konvülsiyon, uyku bozuklukları, sinirlilik, irritabilite,tremor gibi nörolojik; mide ağrısı, bulantı, kusma, diyare, kabızlık ve anoreksi gibi gastrointestinal bozukluk; hemoglobin ve hematokrit değerlerinde azalma görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Sadece 1 olguda pirasetam ve tiroid ekstreleri(T3-T4) birlikte verildiğinde konfüzyon, irritabilite ve uyku bozukluğu görüldüğü bildirilmiştir.

Nootropil Doz Önerisi:

  • Akut olgularda İV form, sürek tedavisinde ve kronik patolojilerde oral yol seçilmelidir. 
  • Yüksek dozlu parenteral kullanımda etki birkaç gün içinde görülür; kronik tedavilerde ise optimal etkiye 6-12 haftada ulaşılır.
  • Günlük uygulama 3 eşit doz halinde yapılmalıdır.
  • Psikoorganik sendromlarda 4.8 g/gün dozunda başlanır ve 2.4 g/gün dozuyla devam edilir. 
  • Vertigoda 2.4-4.8 g/gün, öğrenme güçlüğünde iki eşit doza bölünerek 3.2 g/gün, kortikal kaynaklı miyoklonus 7.2 g/gün önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...